Hurmaava Polskis-jänis saapui uimahallille: ”Se saa täällä osakseen paljon enemmän ihailua kuin kotonamme”

4
Hurmaava Polskis-pupu saapui syksyllä ilahduttamaan uimareita.

Pieni jänis kiiltävässä uimapuvussa katsoo tiukasti eteensä, valmiina hyppäämään altaaseen. Kädessään sillä on porkkana, jalassa uimahallin kaapin avain. Uimarengas on jätetty rohkeasti taakse; ”minä osaan”!

Uimaan kiiruhtava jänis on Uimahalli Kuohun uusi vetonaula. Kuhmoisissa asuvan Eino Viikilän Polskis-niminen patsas paljastettiin torstaina.

Patsaan lahjoittivat pitkällä sopimuksella kangasalalainen yrittäjäpariskunta Saija ja Jussi Haavisto. Taideteos on tilaustyö juuri uimahallin kävijöitä varten.

– Hankimme teoksen yhteiseksi 50-vuotislahjaksemme ja tahdoimme, että myös muut ihmiset saavat siitä hyvää mieltä, Jussi Haavisto kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Taiteilija Eino Viikilä saapui tilaisuuteen vaimonsa ja lapsenlapsensa kanssa. Patsaan oikealla puolella lahjoittajapariskunta Saija ja Jussi Haavisto iloitsee onnistuneesta hankinnasta.

Taiteilija Eino Viikilä saapui Kangasalle patsaan julkistamistilaisuuteen.

– Haluan tehdä hauskoja ja elämänmyönteisiä taideteoksia, joissa olisi myös ajattelemisen aihetta. Taiteilijana olen iloinen siitä, että patsas tulee sinne, missä ihmisetkin liikkuvat ja mahdollisimman moni voi nähdä sen, Viikilä puhui tilaisuudessa.

Hän kertoi kiintyneensä jänikseen tekovaiheessa niin kovin, että sen luovuttaminen on ollut poikkeuksellisen haikeaa.

– Tiedän kuitenkin, että se saa täällä osakseen paljon enemmän ihailua kuin kotonamme, Viikilä sanoi.

Uimahalliyhtiö kutsuu yhdessä Haavistojen kanssa ihmiset tutustumaan Polskis-pupuun ensi viikon torstaina 21.11. Uuden patsaan kunniaksi 0-16-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät koko päivän ajan uimaan ilmaiseksi. Luvassa on myös ohjelmaa.

Lisäksi uimahalli, taiteilija ja lahjoittajat järjestävät ideakilpailun. Kilpailussa halutaan ihmisten kertovan näkemyksensä siitä mitä pupu miettii. Oman ehdotuksensa voi jättää uimahallikäynnin yhteydessä.

4 kommenttia

    • Esko moi! Koitin löytää voittajan nimeä, mutten sitä nyt tähän hätään onnistunut googlettamaan. Sen voitti tamperelainen herrasmies ja lause kuului: Nyt menen uimaan, enkä jänistä!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.