Huutijärven koulun laajennus isoin hanke

0

Kunnan rakennuspuolella vuoden suurimmat investoinnit suuntautuvat jo viime vuonna alkaneeseen Huutijärven koulun laajennukseen. Laajennuksen on määrä valmistua alkukesästä.
Muuten teknisen lautakunnan investoinnit ovat varsin pieniä ja keskittyvät lähinnä katujen ja rakennusten kunnossapitoon.
Työt pyritään keskittämään kohteisiin, jotka palvelevat mahdollisimman montaa kuntalaista.

Teknisen lautakunnan toimintakuluihin on tälle vuodelle varattu 15,5 miljoonaa euroa. Tekninen lautakunta pitää sisällään teknisen keskuksen yhteispalvelut ja rakentamisen palvelualueen. Yhteispalvelut puolestaan sisältävät yksityistieavustukset ja kunnan pelastustoimen maksuosuuden.
Jo talousarviota laadittaessa todettiin, että säästöt tulevat näkymään kaduilla niiden kunnon huononemisena.
Katuinvestoinneista näkyvin on Kuohunharjuntien ja Alatien linjauksen muutos, joka oli aikoinaan tarkoitus tehdä jo Kuohunharjuntien katuremontin yhteydessä. Syksyyn ajoittuva työ on monin tavoin tarpeellinen, sillä risteys on vaarallinen ja ajoneuvomäärät terveyskeskuksen sijainnin takia suuret.
Käytännössä muutostyö yhdistää Alatien ja Kuohunharjuntien niin, että nykyisen Alatielle kääntymisen sijaan kääntyminen tapahtuukin Kuohunharjulle.
Töihin kuuluu myös esimerkiksi näköalamaisemien avausta. Vesakonraivausta ja puiden kaatoa tehdään muun muassa Mobilia–Kisaranta-ympäristössä, Sahalahden Kirkkojärvellä Partalan asuinalueen kohdalla, Lentolassa sekä Kangasalantien ja Varikontien välialueella.

Koulu- ja päiväkotirakennusten puolella suurin investointikohde Huutijärven koululaajennuksen jälkeen on Ruusutarhan päiväkodin lattian uusiminen. Remontin on määrä alkaa kesän korvalla.
Rakennuspuolella rahaa kuluu myös esimerkiksi alkuvuonna tapahtuvaan vanhan valtuustosalin remonttiin.
Lisäksi uusitaan laitteistoa, kuten Kirkkoharjun koulun teknisentyön luokan purunpoistolaite. Pitkäjärven koulun liikuntasaliin puolestaan asennetaan kostutuslaitteisto, jolla tilan kosteus pidetään sopivana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.