Huutijärven vanhan ammattikoulun tontille aletaan kaavoittaa nyt asumista, palvelutaloa ja päiväkotia

0
Ammattikoulun tontille halutaan rakentaa päiväkoti, palvelutalo ja nuorisoasuntoja.

Rakennus- ja kiinteistökehitysalan yritys NCC Suomi Oy on kiinnostunut Huutijärven ammattikoulun alueesta. Se haluaa kehittää noin 3,9 hehtaarista aluetta asumista tukevien palveluiden suuntaan. Ajatuksena on hyödyntää osittain nykyisten rakennusten uudempia osia.

Alueelle on suunniteltu vähintään 12 800 kerrosneliömetriä kohtuuhintaista asumista, kuten nuorisoasuntoja sekä palvelutalon ja päiväkodin rakennuspaikat sekä niiden asiakkaita ja asukkaita palvelevee pysäköintiä.

Vanha ammattikoulu sijaitsee lainvoimaisen Vehoniemen osayleiskaavan alueella. Alueelle saa rakentaa opetus- ja sairaalatoimintaan liittyviä rakennuksia.

Kaupunki ja NCC Suomi solmivat yhteistoimintasopimuksen. Kaupunginhallitus teki päätöksen siitä eilisessa kokouksessaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Entisen ammattikoulun alue on kooltaan noin 3,9 hehtaaria.

Sopimuksella ei voida sitovasti sopia kaavan sisällöstä, vaan kaupunki käynnistää alueella normaalin asemakaavaprosessin. Asemakaavan ehdotusvaiheessa päätetään maakaupasta. NCC Suomen tai sen osoittaman tahon on tarkoitus ostaa tonttimaa rakennuksineen kaupungilta.

Kaupunki osti Huutijärven koulun vanhat koulurakennukset maanomistuksineen vuonna 2018. Samaan aikaan Tredun opetus siirtyi Pikkolan kampukselle. Kaupunki on hakenut alueelle aktiivisesti uutta toimijaa.

Lue lisää: Tredu Kangasalan uutta ammattikoulua viimeistellään – vanha myydään vaikka pienpanimoksi tai liikenneasemaksi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.