Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Huutijärvi–Pelisalmi -pyörätie päätösvalmisteluun

Huutijärven ja Pelisalmen välisen kevyen liikenteen väylän rakentaminen etenee päätösvalmisteluun. Elinvoimalautakunta päätti keskiviikkona esittää hankkeen sisällyttämistä teknisen toimen investointisuunnitelmaan vuosille 2018–19.

Uutiset - 31.8.2017 kello 13.15
Juha Jäntti
Huutijärvi–Pelisalmi -pyörätie päätösvalmisteluun
Sahalahdelta Huutijärven suuntaan tuleva pyörätie päättyy nykyisin Pelisalmen kohdalle. Elinvoimalautakunta esittää, että puuttuva neljän kilometrin osuus tulisi kunnan investointiohjelmaan vuosille 2018 ja 2019.

Pyörätiehanke tuli lautakunnan käsittelyyn Simo Arran (kesk) ja viiden muun valtuutetun tekemän valtuustoaloitteen pohjalta. Rakentaminen on ollut vielä joitakin vuosia sitten kunnan suunnitelmissa mukana, mutta se on pudonnut pois viime vuosien säästöpäätösten myötä.

Lautakunnan esittelijänä toimivan teknisen johtajan Mikko Ilkan alkuperäinen päätösehdotus oli esityksen hylkääminen. Perusteluna oli se, että hanke ei ole mukana Kangasalan Kymppi-ohjelmassa, jota valtuusto on jo päivittänyt tämän vuoden aikana. Investointiohjelma ei sisällä uusien pyöräteiden rakentamista sisääntuloväylien varteen.

Lautakunta äänesti asiasta ja hyväksyi hanke-esityksen äänin 4–3. Siten lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että pyörätien tulee mukaan kahden seuraavan vuoden investointisuunnitelmaan.

Esitetyn noin neljän kilometrin mittaisen kevyen liikenteen väyläosuuden rakentaminen merkitsisi yhtenäisen pyörätieyhteyden valmistumista Huutijärveltä Sahalahdelle. Pelisalmen ja Sahalahden välinen osuus on jo valmiina.

Puuttuva pyörätieosuus maksaa teknisen keskuksen mukaan noin kaksi miljoonaa euroa. Valtuustoaloite sisältää hankkeen vaiheistuksen siten, että Huutijärven ja Kerppolan puistotien välinen osuus valmistuisi ensi vuonna ja loppuosa vuonna 2019.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös