Huutijärvi–Pelisalmi -pyörätie päätösvalmisteluun

0
Sahalahdelta Huutijärven suuntaan tuleva pyörätie päättyy nykyisin Pelisalmen kohdalle. Elinvoimalautakunta esittää, että puuttuva neljän kilometrin osuus tulisi kunnan investointiohjelmaan vuosille 2018 ja 2019.

Huutijärven ja Pelisalmen välisen kevyen liikenteen väylän rakentaminen etenee päätösvalmisteluun. Elinvoimalautakunta päätti keskiviikkona esittää hankkeen sisällyttämistä teknisen toimen investointisuunnitelmaan vuosille 2018–19.

Pyörätiehanke tuli lautakunnan käsittelyyn Simo Arran (kesk) ja viiden muun valtuutetun tekemän valtuustoaloitteen pohjalta. Rakentaminen on ollut vielä joitakin vuosia sitten kunnan suunnitelmissa mukana, mutta se on pudonnut pois viime vuosien säästöpäätösten myötä.

Lautakunnan esittelijänä toimivan teknisen johtajan Mikko Ilkan alkuperäinen päätösehdotus oli esityksen hylkääminen. Perusteluna oli se, että hanke ei ole mukana Kangasalan Kymppi-ohjelmassa, jota valtuusto on jo päivittänyt tämän vuoden aikana. Investointiohjelma ei sisällä uusien pyöräteiden rakentamista sisääntuloväylien varteen.

Lautakunta äänesti asiasta ja hyväksyi hanke-esityksen äänin 4–3. Siten lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että pyörätien tulee mukaan kahden seuraavan vuoden investointisuunnitelmaan.

Esitetyn noin neljän kilometrin mittaisen kevyen liikenteen väyläosuuden rakentaminen merkitsisi yhtenäisen pyörätieyhteyden valmistumista Huutijärveltä Sahalahdelle. Pelisalmen ja Sahalahden välinen osuus on jo valmiina.

Puuttuva pyörätieosuus maksaa teknisen keskuksen mukaan noin kaksi miljoonaa euroa. Valtuustoaloite sisältää hankkeen vaiheistuksen siten, että Huutijärven ja Kerppolan puistotien välinen osuus valmistuisi ensi vuonna ja loppuosa vuonna 2019.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.