Hymylän hattutemppu ei auttanut – Eagles valahti viidenneksi lohkossaan jääkiekon kakkosessa

0
Miika Hymylä on juuri sipaissut kiekon kolmannen kerran LeKin verkkoon. Kuvassa vasemmalla juhlintaa aloittelemassa ottelussa kaksi maalisyöttöä antanut Aleksi Ruusu.
Miika Hymylä on juuri sipaissut kiekon kolmannen kerran LeKin verkkoon. Kuvassa vasemmalla juhlintaa aloittelemassa ottelussa kaksi maalisyöttöä antanut Aleksi Ruusu.

Kisa-Eagles LeKi 59 (13, 22, 24)

Harvoin näkee hattutempun jääkiekko-ottelussa tehneen pelaajan yhtä apeana, kuin Miika Hymylän sunnuntaisen matsin päätyttyä.

LeKi-ottelussa isketyt kolme maalia eivät erityisemmin lämmittäneet Eaglesin luottosentteriä, sillä tulostaulu näytti selviä tappiolukemia kotijoukkueelle.

– No ei kauheasti lämmitä. Oli aneeminen esitys meiltä.

Toki vastapäädyssä oli kova nippu, vielä viime keväänä Mestiksen playoffeissa kiekkoillut seura, joka taustayhtiönsä konkurssin takia joutuu ottamaan uutta vauhtia kaksi sarjaporrasta alempaa.

– Olihan siellä muutama sata liiga- ja mestispeliä vastassa. Kyllä ne kaverit osaa käyttää maalipaikat hyvin, Hymylä viittasi muun muassa Eagles-kasvatti Tommi Välimaahan (2+1), jolla on vyöllään 277 liigapeliä lähinnä Ilveksessä sekä 356 Mestis-matsia.

Eaglesin peliesitys ei ollut uomassaan. Hymylän mielestä siinä oli paljon samaa, kuin ennen sarjataukoa Nokialla koetussa rökäletappiossa.

– Hävitään liikaa kaksinkamppailuja. Nyt on mennyt muutama peli niin, että ollaan oltu liian innokkaita ja hävitty helppoja kiekkoja, joista on tullut vastaiskuja ja maaleja. Meidän pitäisi rauhoittua ja pelata fiksusti, Hymylä mietti.

Samoilla linjoilla oli vastuuvalmentaja Teppo Virta. Hän tuumaili aika lohduttoman oloisesti, että sunnuntainen oli parasta, mitä Eagles nyt pystyy saamaan aikaan kaukalossa.

– Meidän kaksinkamppailupelaamisemme henkilökohtaisella tasolla on niin heikkoa, varsinkaan hyökkääjämme eivät voita niitä tilanteita.

– Emme saa hyökkäyspäässä prässiä ja sitä kautta väsytystä aikaiseksi, kun häviämme kaksinkamppailuja. On ihan sama, millaisella taktiikalla lähdetään pelaamaan, jos ei voiteta mies vastaan mies -tilanteita.

Hymylän (3+0) lisäksi Eaglesista maalasivat Benjamin Linna ja Lauri Pelkonen.

Toisen perättäisen tappionsa myötä Eagles valahti lohkossaan jo viidenneksi. Tosin sarja on tasainen, piikkipaikalla oleva Uplakers on vain kaksi pinnaa edellä.

Eaglesin osalta sarja jatkuu kahdella vieraspelillä Tampereella. Ensi lauantaina joukkue kohtaa HiHon, sunnuntaina vastassa on Koovee II.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.