Hyppärilän kaava väljenemässä

0

Suntinmäen kaavaluonnoksesta tehty asukasmuistutus on johtamassa tulokseen.

Lautakunta päätti suurentaa Hyppärilän tontteja, minkä myötä alue väljentyy, asuntojen määrä vähenee ja rakennuskanta koostuu omakotitaloista.

Kaavoituslautakunta päätti lisäksi, että ennen kuin Hyppärilän kaavaa viedään eteenpäin, Suntinmäen alueen kehittämisestä laaditaan yleissuunnitelma.

Alunperin 70 asuntoa

Saarenmaantien tienoon asukkaat takajaloilleen saanut kaavaluonnos esitti Hyppärilään 16 pien- ja rivitalokorttelia, joihin oli määrä tulla 70 asuntoa.

Muistutuksessa, jossa oli satakunta allekirjoittajaa, ei torjuttu täysin Hyppärilän rakentamista, mutta sen määrää pidettiin kohtuuttomana.

Närkästystä asukkaissa herätti erityisesti se, että kaavavalmistelu oli tullut suurimmalle osalle kyläläisistä täytenä yllätyksenä.

Uhkasi alueen luonnetta

Kaavaluonnoksen pelättiin muuttavan merkittävästi tienoon maaseutumaista luonnetta sekä uhkaavan alueen luontoarvoja ja kotiseutuidentiteettiä. Huolta kannettiin myös siitä, että jääkö hanke lajissaan ainoaksi, vai onko kunnan pyrkimyksenä muodostaa Saarenmaantien varresta toinen nauhataajama.

Asukkaat eivät pitäneet liioin siitä, että Suntinmäen omakotiasutuksen lomaan tuodaan rivitaloja. Heistä ne soveltuvat vain taajamarakentamiseen.

Uudisasutuksen todettiin myös lisäävän vääjäämättä liikennettä, joka on Saarenmaantiellä jo nyt vilkasta etäisten palvelujen ja olemattoman joukkoliikenteen vuoksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.