Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hyvät digipalvelut kaikkien etu

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 28.3.2018 kello 7.00

Kangasalan kaupungin tulevaisuuden suunnitelmissa vilahtavat entistä useammin sanat digitaalisuus ja sähköiset palvelut.

Niille kaupunkilaisille, jotka osaavat liikkua luontevasti digitaalisessa maailmassa, tämä on ehdottomasti hyvä uutinen.

Jo pelkästään kaupungin verkko­sivujen uudistus on iso askel eteenpäin. Nyt monet tärkeät tiedot ovat niin syvällä sivuston uumenissa, että tiedon löytyminen on usein vaikeaa, jopa mahdotonta.

Digihuuman ulkopuolella on kuitenkin joukko ihmisiä, joita pelkkä ajatuskin koneiden kanssa toimimisesta ahdistaa ja saa aikaan valtavan osaamattomuuden tunteen.

He tarvitsevat ja ovat oikeutettuja tukeen, etenkin jos kyse on julkisista palveluista.

Maailma ympärillämme digitalisoituu, halusimme me sitä tai emme. Par­haim­mil­laan digitaaliset palvelut helpottavat arkea ja luovat uusia mahdolli­suuksia.

Siksi niillä ihmisillä, jotka suunnittelevat ja ostavat varsinkin julkisia palveluita, on äärimmäisen kova vastuu siitä, että kaikki ihmisryhmät huomioidaan.

Digitaalisuudessa kaikki on mahdollista, mutta valitettavan usein ostaja ja myyjä eivät useinkaan puhu samaa kieltä ja käyttäjälähtöisyys unohtuu.

Siksi on erityisen tärkeää, että digipalveluiden suunnitteluun uhrataan riittävästi voimavaroja ja huolehditaan siitä, että osaaminen on kohdallaan.

Ne eivät synny itsestään.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös