Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Hyvät tavat pitää muistaa myös tunnekuohussa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 15.2.2017 kello 15.40

Jos sosiaalista mediaa on uskominen, kangasalalaiset eivät olleet uskoa korviaan, kun päätös kaupunki-nimityksestä tuli julki maanantai-iltana.
Hyvin harva uskaltautui riemuitsemaan asiasta. Pääosa kuntalaisista oli sanavalinnoista päätellen järkyttynyt.
Totta se kuitenkin on. Kangasalle koittaa uusi aika ensi vuoden alussa. Kunta alkaa nimittää itseään kaupungiksi. Muutoksen jälkeen Kangasala on Suomen 33. suurin kaupunki.

Kuten tavallista, myös tässä tunteita herättävässä asiassa osa kommenteista meni asiattomuuksiin. Silloin, kun viitataan päätöksentekijöiden henkilökohtaisiin ominaisuuksiin tai toivotaan heille pahaa, ollaan pahasti sivuraiteilla.
Vaikka sosiaalinen media on hieno mahdollisuus keskustella asioista laajan joukon kanssa, se on myös tehokas loukkaamisen väline. Pitää muistaa, että sielläkin on rajat ja jäljet sylttytehtaalle ovat selkeät.
Ei vaadi erityisiä salapoliisin taitoja selvittää, kuka omalla naamallaan ja nimellään suoltaa loukkauksia. Jos kohteella menee hermo, poliisi selvittää asian helposti.
Päätöksentekijöiden ja kunnan terävimmän virkamiesjohdon kuuluu kestää enemmän kritiikkiä kuin tavallisen pulliaisen. Mutta rajansa silläkin on.

Pitää myös muistaa, että päätöksen tekivät meidän itse valitsemamme valtuutetut. Olemme antaneet heille vaaleilla päätösvallan, ja sitä he nyt käyttivät.
Tässä asiassa päätös syntyi selvällä enemmistöllä. Siksi se on nyt syytä hyväksyä ja jatkaa elämää eteenpäin.
Vaalivuonna tilanne on sikäli loistava, että jos päätöksentekijät eivät miellytä, kuntalaisilla on valta vaihtaa vaikka koko porukka.
Ja itsekin voi ryhtyä ehdokkaaksi. Kaikenvärisissä puolueissa on varmasti vielä tilaa.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

16.2.2017 kello 09.20
Suora lähetysIlmoita
Kiitos KS mainiosta tilaisuudesta katsoa omien edustajiemme tekemää kunnallispolitiikkaa livenä!
Sieltä näkee kuinka innolla nostetaan omaa palkkaa, mutta "luottamukselliset paperit" jätetään selaamatta, kun ei kiinnosta eikä ymmärretä. Puheenvuorot ja äänestyskäyttäytyminen tulevat esille parhaiten suorassa lähetyksessä.
Kunta-kaupunkiäänestyksessä todella pelättiin kuntalaisten tavallisten äänestäjien vaikutusmahdollisuutta. SDP-eturivissä! Tärkeintä oli oma palkkioiden nosto, Kansa unohtaa kuitenkin pian.
Kiitos suorista lähetyksistä! Parasta antia Kangasalan Sanomilta!
~
Takaisin ylös