Hyviä uutisia liikuntapaikkojen tarvitsijoille

0

Kangasalla on kärsitty pitkään sisäliikuntapaikkojen puutteesta. Vaikka kunnalla on melko paljon erilaisia tiloja, ne eivät riitä Kangasalan tarpeisiin.
Tässä, jos missä, näkyy se, että kunnassa asuu paljon harrastavia perheitä ja täällä on erittäin aktiivista seuratoimintaa. 
Elo-syyskuussa Kangasalan vanhan lehtipainon tiloihin avautuu uusi liikuntahalli, jossa voi pelata muun muassa lentopalloa, futsalia ja salibandya.
Hankkeen puuhahenkilöt, Jorma Malm ja Outi Pettersson, arvelevat, että uusi halli ei vielä poista salivuoropulaa.
Tarve tuntuu olevan Kangasalan kokoisessa kunnassa pohjaton, ja nyt avautuva halli tuo tilanteeseen vain pientä helpotusta.
Myös Pikkolaan on suunnitteilla uuden ammattikoulun yhteyteen yksityisrahoitteinen liikuntahalli.
Toivottavasti hanke etenee, sillä käyttäjiä varmasti riittää tähänkin halliin. Onhan vieressä myös päiväajan asiakaskuntaa lukiolta, Pikkolan yläkoulusta ja päiväkodista sekä tulevalta ammattikoululta.

Kaikki lajit eivät tarvitse kalliita sisäliikuntapaikkoja. Tällainen on esimerkiksi frisbeegolf, jota voi pelata Kangasalla Ranta-Koiviston radalla. 
Radalla on väkeä päivittäin iltamyöhään saakka. Tälle lajille kelpaa taivas katoksi. Kunnan puolelta satsaukseksi riittää lähinnä nurmikonleikkuu ja parkkipaikka.
Samaan kategoriaan kuuluvat erilaiset ulkoilureitit lenkkeilijöille, maastopyöräilijöille ja ratsastajille. Ne kannattaa pitää kunnossa ja hyvin opastettuina. 
Kunnan verkkosivuilta löytyy asiasta lisätietoa Liiku ja leiki -osiosta. Siellä kannattaa poiketa, koska tietämättömyyttä tuntuu olevan. Erilaisilla foorumeilla huudellaan tietoja muun muassa makkaranpaistoon sopivista laavuista tämän tästä.
Kangasalla luonto on läsnä joka puolella. Sitä kannattaa hyödyntää ja näyttää muillekin, esimerkiksi Kangasalla poikkeaville vieraille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.