Hyvien uutisten päivä Kangasalla

0

Kiirastorstai oli kangasalalaisittain mielenkiintoinen päivä. Saman päivän aikana kuultiin kaksi hyvää uutista.
Iltapäivän tiedotustilaisuudessa kunnanjohtaja ja talousjohtaja kertoivat, että kunnan viime vuoden taloudelliset luvut olivat yllättävän hyvät. Talousarviossa ennakoitu pitkä miinus olikin kääntynyt yllättäen isohkoksi plussaksi.
Tavallisesta tallaajasta liki kuuden miljoonan euron ylijäämä kuulostaa lottovoitolta, mutta kunnan mittakaavassa se on ainoastaan kohtuullinen tulos. Varsinkin, kun tulevaisuudessa siintävät massiiviset investoinnit Lamminrahkaan ja Saarenmaalle.
Ne kulut jäävät kunnalle siinäkin tapauksessa, jos paljon puhuttu sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus tapahtuu 2019.
Sote-uudistuksen toteutuessa kunnan taloudellinen perusta heittää häränpyllyä. Siksi on äärimmäisen tervettä, että kunnan taloutta pyritään nyt rakentamaan vakaalle perustalle, kun asiat ovat vielä omissa käsissä.

Toinen hurraa-huudon arvoinen asia oli ammattikoulun rakennuspäätös Kangasalle. Asiaa on veivattu vuosikausia, ja Kangasalan Sanomatkin on kirjoittanut aiheesta lukuisia juttuja.
600 opiskelijan koulu Kangasalan keskustan liepeillä on kunnan keskustakehityksessä merkittävä osatekijä.
Koko Pikkolan kampus saa nuorten silmissä aivan uuden arvon, koska nuoret tykkäävät siitä, että samassa paikassa on paljon toisia nuoria.

Kunta joutuu tekemään merkittävän uuden investoinnin ja ostamaan vanhan koulurakennuksen maa-alueineen itselleen.
Miljoonainvestointi on kuitenkin pakko hyväksyä, sillä ilman tuota päätöstä uutta koulua tuskin olisi Kangasalle saatu.
Ja onhan Lahdentien välittömässä läheisyydessä oleva tontti rakennuksineen varsin hyvällä sijainnilla, eivätkä kaikki alueen rakennuksetkaan ole vielä käyttöikänsä päässä.
On täysin mahdollista, jopa todennäköistä, että alueelle löydetään uusi liike-elämän toimija.
Yrittämisen mahdollisuuksia Kangasalla riittää nyt yllin kyllin, kun Kaivannon vanha sairaalakin on laitettu vastaanottokeskuksen loppumisen myötä taas julkiseen myyntiin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.