Ilmavoimien lentoharjoitus näkyy ja kuuluu Pirkanmaalla – Saattaa aiheuttaa ääni- ja valoilmiöitä

0

Ilmavoimien joukko-osastojen lentotoimintaharjoitukset saattavat aiheuttaa valo- ja ääni-ilmiöitä myös Pirkanmaalla huomisesta tiistaista alkaen.

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot järjestävät lentotoimintaharjoituksia 9.‒13. marraskuuta.

Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskus lentää Touho 20 -harjoituksen Pirkkalan tukikohdasta Hornet- ja Hawk-kalustolla. Lentotoimintaa on tiistaista torstaihin 10.‒12.11. kello 9‒22 välisenä aikana.

Lennot suuntautuvat Pirkkalasta pääosin Tampereen, Jämsän ja Seinäjoen väliselle alueelle.

Harjoituksiin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yksittäisiä Hornetien yliäänilentoja.

Harjoituksissa käytetään myös Hornetien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Rissalan, Rovaniemen, Oulunsalon, Pirkkalan ja Tikkakosken tukikohdista lennettävissä harjoituksissa on mukana yhteensä lähes 30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää ja yhdeksän Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Harjoitusten tavoitteena on lentää koulutusohjelmien mukaisia lentoja, ylläpitää Ilmavoimien valmiutta sekä harjoittaa henkilöstöä poikkeusolojen lentotoimintaan. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.