Koti Uutiset Ilmoninmäen rakentaminen vihdoin käyntiin

  Ilmoninmäen rakentaminen vihdoin käyntiin

  0
  Havainnekuva uudisalueesta pohjoisen suuntaan. Havainne: Ekman Arkkitehdit Oy.

  Ilmoninmäen rakentaminen alkaa. Kauppakirja, jolla korttelialueen omistus siirtyi Hankerakennus Oy:ltä Kruunukaluste-Kiinteistöt Oy:lle, allekirjoitettiin keskiviikkona Tampereella. Kiinteistöjohtaja Marko Salmela kertoo, että Kruunukaluste-Kiinteistöt oli valmis rivakampaankin kaupantekoon, mutta Hankerakennuksen ja kunnan välisten vakuuksien ja velvoitteiden siirto uudelle omistajalle otti ymmärrettävästi aikansa.

  Ensimmäisessä vaiheessa Ilmoninmäelle nousee vapaarahoitteinen kerrostalo, sen jälkeen vapaarahoitteisia rivitaloja kysynnän mukaan, alustavasti kolmessa vaiheessa. Asukkaita alueelle on tulossa parisen sataa. Kerrostalo rakennetaan puretun lukion paikalle, rivitalot lukion pysäköintipaikalle sekä lukion takana sijainneen kiekkokaukalon ja purettavaksi sovitun suojeluskunnan hevostallin vaiheille.

  – Maansiirtotyöt alkavat kerrostalon osalta ensi kesänä, ja rakentamaan on tarkoitus päästä jo elokuussa. Valmis talo on vuoden 2019 kesällä, Salmela aikatauluttaa.

  Rivitalot on määrä rakentaa vuosina 2020–22. Niissä on rakennusoikeutta 3 700, kerrostalossa 2 300 kerrosneliötä. Rakennettava kortteli on kooltaan 15 000 neliömetriä.
  Kerrostalon ja rivitalojen yhteyteen rakennetaan Einari Ilmonin tie. Sen kuten korttelialueen muunkin infran rakentamiskustannuksista vastaa kunnan kanssa tehdyn alustavan sopimuksen mukaisesti omistaja, nyt siis Kruunukaluste-Kiinteistöt.

  Ilmoninmäen kerrostaloon on tulossa kuusi kerrosta ja 25 asuntoa. Kooltaan ne vaihtelevat yksiöistä nelikoihin. Ylintä kerrosta kiertää terassi koko talon mitalta. Kerroksen asunnot tehdään tavanomaista korkeammiksi, ja niiden huoneluku jää ostajien päätettäväksi.
  Rakennus on väriltään tiilenpunainen, ja sen läntinen sivu on parvekkeiden täyttämä. Salmela on varsin tietoinen siitä, että tämä Kirkkoharjun kupeeseen pohjois-eteläsuuntaisesti nouseva rakennus on herkintä, hienointa Kangasalaa.

  – Kruunukaluste on pyrkinyt aina myymään äärimmäisen laadukkaita huonekaluja. Sama periaate meillä on laadun suhteen myös rakentamisessa. Näkymät talosta tulevat olemaan ainutkertaiset.

  Kruunukaluste-Kiinteistöillä on Kangasalla meneillään toinenkin projekti. Eevantielle rakennettava kerrostalo valmistuu elokuussa.
  Salmelan mukaan hanke on käynyt hyvin kaupaksi. Erityisesti talon isoimmat huoneistot ovat kiinnostaneet ostajia.
  – Kysyntä on ollut rohkaisevaa. Osin siksi uskalsimme lähteä tähän Ilmoninmäen hankkeeseen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän