Ilo irti joulusta

0
Rennon joulun voi rakentaa vaikkapa kenkäkaupasta napatun kuusen ympärille.

Bad Moms -elokuvasta tuttu äitikolmikko palaa tänä vuonna teattereihin jouluisessa jatko-osassa.

Tällä kertaa mukana ovat myös päähenkilöiden omat äidit, jotka saapuvat kuka milläkin taka-ajatuksella viettämään joulua jälkipolven kanssa.

Roolisuoritukset ovat luontevia ja hauskoja, etenkin vetonauloiksi kiinnitetyt Christine Baranski ja Susan Sarandon toimivat harvinaisemmissa komediarooleissa.

Eihän se Ibseniä ole, mutta ei sen tarvikaan. A Bad Moms Christmas onnistuu olemaan sopiva pako arjesta, joka tähän aikaan vuodesta alkaa olla juhlan järjestelyä.

Samoin on elokuvan äideillä, mutta he päättävät jälleen olla huonoja äitejä ja unohtaa täydellisyyden tavoittelun.

Isoäitien mukaan ottaminen avaa kiinnostavaa ajateltavaa äitiydestä sekä siitä, kuinka kauas omenat lopulta puusta putoavat.

Kun taustalla on ensimmäisen osan tekijätiimi (ja kirjoittajien krediitteihin kuuluu myös muun muassa Kauhea kankkunen -trilogia), roisia huumoriakin riittää. Mauttomuuksien kanssa flirttaillaan, mutta kokonaisuudessaan elokuvaa voi muistella hyvällä mielellä.

En tiedä ikärajojen kriteerejä, mutta lienee kuitenkin parempi, että teinit ja vanhemmat näkevät tämän leffan erikseen.

Kyseessä tuskin on jokajouluinen klassikkoelokuva, mutta jo yhdestä katsomakerrasta voi stressin lieventämisen lisäksi saada perspektiiviä omien juhlapyhien viettoon. Elokuvan perheet huomaavat, kuten jouluelokuvissa yleensäkin, että joulun ydin on perhe ja läheiset, eikä niinkään koristelut, ruokajärjestelyt tai siivoamiset.

Tarinan opetus on järjestetty katastrofien keinoin, mutta hyvin samaistuttavasti, enkä yllättyisi, jos katsojat lopputekstien jälkeen alkaisivat miettiä tapoja vähentää tulevan juhlakauden hässäkkää.

Esitykset Kangasala-talossa keskiviikkona 15.11. kello 16, sunnuntaina 19.11. kello 17 ja torstaina 23.11. kello 18.30

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.