Koti Uutiset Ilotulitus ja tulishow virittivät kangasalalaiset uuteen vuoteen

  Ilotulitus ja tulishow virittivät kangasalalaiset uuteen vuoteen

  1
  Tulishowryhmä Flamma ihastutti vauhdikkaalla ja näyttävällä esityksellään.

  Pelätty talvimyrsky ei iskenyt Kangasalle vielä maanantaina, uudenvuodenaattona, kun kaupunki yhteistyökumppaneineen heitti hyvästit vanhalle vuodelle ja toivotti uuden tervetulleeksi räiskyvällä ilotulituksella.

  Kangasalan ilotulitus oli Pirkanmaan ensimmäinen ja se järjestettiin perheystävälliseen aikaan iltakuudelta. Tämä oli varmasti yksi keskeinen syy siihen, että väkeä saapui katsomaan Kangasalan tulitusta Tampereelta saakka.

  – Meidän arviomme on, että Roine-kampuksella Pikkolassa oli uudenvuodenaattona noin 2 500 ihmistä, tapahtumaa koordinoinut Minna Aurivuo sanoo.

  Tapahtuma oli monen toimijan yhteinen ponnistus. Kaupunki, Kangasalan Sanomat ja OP Kangasala kantoivat päävastuun. 

  Seurakunta, Kangasala SK, Pikkuteatteri, Harjun Pojat, Roineen Tytöt ja Special Hockey Kangasala järjestivät alueella erilaista toimintaa. Pikkolan koulun vanhempainyhdistysellä, Melojilla ja Kisa-Eaglesilla oli alueella kioskit. Järjestyksen- ja pysäköinninvalvontaa hoiti useampi yhdistys.

  Yksi illan suosituimmista toiminnoista oli ikisuosikki, keppihevosrata. Mikä parasta, radalla oli jaossa vain ykköspalkintoja. Komean ruusukkeen saivat rintaansa muun muassa Minea Sinisalo, Venla Rajala, Miklas ja Meela Moisiomäki.

  – Kivaa oli, lapset hihkaisivat.

  Vaikka väkeä oli paljon, kaikki sujui järjestyksenvalvonnan näkökulmasta hienosti. Tapahtumakenttä ja Finnentien varsi olivat tupaten täynnä autoja. Siksi tapahtuman purkautuminen otti oman aikansa.

  Monet tapahtumaan osallistuneet huomasivat autoilijat, jotka pysähtyivät Lahdentien reunaan katselemaan ilotulitusta. Lahdentie on moottoriliikennetie, jossa laki kieltää pysähtymisen ja pysäköimisen.

  Rikoskomisario Vesa Järvenpää seurasi tilannetta yleisön joukosta.

  – Pysähtyminen oli todella vaarallista ja ajattelematonta. Ilotulitus saattaa muutenkin kiinnittää autoilijan huomiota. Silloin yllättävä, pysähdyksissä oleva ajoneuvo aiheuttaa Lahdentien nopeuksilla merkittävän vaaran.

  1 KOMMENTTI

  1. Tällä kertaa ilotulitus on järjellä järjestetty! Toisin olivat edelliset vuodet. Kaupunginjohtaja määräsi, että uudenvuoden raketit ammutaan uimahallin parkkipaikalta klo 18 !!! Määräys oli vailla järkeä koska uimahalli oli avoinna klo 18 saakka. Kaverini oli töissä Kuohussa ja kertoi, että tilanne oli kauhea. Uudenvuoden aatto on uimahallin ylivoimaisesti vuoden paras myyntipäivä kun asiakkaat tulevat ostamaan vanhentuvilla liikuntaseteleillä uintilippuja. Ostajia riittää viime minuutteihin saakka. Parkkipaikasta piti suurin osa sulkea ilotulitusfirmalle, asiakkaita tuli solkenaan ja he olivat hirveän vihaisia kun parkkipaikkaa ei saanut. Uimahallin johtaja pahoitteli, mutta kertoi, ettei voi mitään asialle kun kunnanjohtaja näin määrää. Sama oli tilanne seuraavina vuosina. Säälitti !

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän