Influenssarokotukset käynnistyvät Kangasalla parin viikon päästä – rokotuksen voi ottaa koronarokotuksenkin yhteydessä

0
Influenssarokotuksia annetaan Kangasalla myöhemmin myös ajanvarauksettomasti. Ajankohdista tiedotetaan myöhemmin. Kuva: KS Arkisto

Influenssarokotukset alkavat Kangasalla viikolla 43. Aikoja rokotukselle voi varata 18.10. alkaen, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Rokotuksia tullaan järjestämään myös walk in -periaatteella. Ajanvarauksettomista vastaanotoista tiedotetaan myöhemmin.

Influenssarokotusta voi myös pyytää terveydenhuollossa muun vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lisäksi influenssarokotteen voi pyytää myös koronarokotevastaanotolla käydessä, sillä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ohjeen mukaan korona- ja influenssarokote on mahdollista antaa yhtä aikaa.

Rokotuksia annetaan Kangasalan ja Pälkäneen terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Influenssarokotuksen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta he, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat, kaikki 65-vuotiaat, alle 7-vuotiaat, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä varusmiespalveluksen aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Maksuton rokotus kuuluu myös henkilöille, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) valmistelee parhaillaan lähipiirien rokotuksia koskevaa asetusmuutosta. Muutos pyritään saamaan voimaan mahdollisimman pian, viimeistään lokakuun loppuun mennessä.

Lähipiirin rokotukset aloitetaan vasta, kun asetusmuutos astuu voimaan.

Influenssakaudella 2021-2022 rokotusohjelmassa tarjotaan kaikille ikäryhmille pistoksena annettavaa VaxigripTetra-rokotetta  ja 2-6-vuotiaille FluenzTetra-nenäsumuterokotetta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.