Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Irti totutuista kaavoista

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 4.4.2018 kello 7.00

Joitakin kaupunkilaisia harmittaa K-Supermarketin vieressä olleen Ystävyydenpuiston jyrääminen parkkipaikaksi.

Nyt arvioiden se oli kuitenkin erittäin järkevä ratkaisu uimahallin rakennusaikaisten pysäköintiongelmien helpottamiseksi.

Harmillista vain, että kaikki eivät pidä sitä ensisijaisena uimahallin varaparkkipaikkana.

Kuohussa käy vuosittain yli 200 000 asiakasta, mistä aiheutuu paljon autoliikennettä uimahallin ympäristöön.

Nyt autoilijat etsivät pysäköintipaikkaa muualta kuin hallin pihasta, esimerkiksi Kangaslaan Sanomien ja alueen muiden yritysten edestä.

Iltaisin ja viikonloppuisin moinen ei ole ongelma, mutta arkena se kurittaa alueen yrittäjiä. Moni asiakas kääntyy pois, kun parkkialue on aamusta lähtien täynnä.

Tästä syystä alueelle tehdään jälleen muutos pysäköinnin sääntöihin. Kolmen tunnin kiekko­pysäköintiaika muuttuu tunniksi.

Jokaisen keskustassa liikkuvan pitää viimeistään nyt tyhjentää pään kovalevy totutuista ajotavoista. Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt muuttuvat jatkuvasti.

Aina kannattaa muistaa, että liikennemerkit ratkaisevat. Jos pysäköintivirhemaksu napsahtaa, virheen tekijä löytyy useimmiten ratin ja penkin välistä. Pysäköinninvalvojien sättiminen kannattaa jättää sikseen.

Kyllä tästä poikkeustilasta selvitään, kun olemme itse tarkkaavaisina ja huomioimme muut kulkijat. Eikä se muutama askel huonoa tee, jos joutuu hieman kauempaa kävelemään työpaikalle tai kuntosalille.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös