Koti Uutiset Isän kimppu on rohkea ja rosoinen

  Isän kimppu on rohkea ja rosoinen

  0
  Jenni Perttola kertoo, että isänpäiväkimpusta löytyy usein rohkeita värejä ja kontrasteja.

  Myös isää voi muistaa kukkakimpulla. Floristimestariksi opiskeleva Jenni Perttola sitoi isälleen kimpun, joka muistuttaa metsäluonnosta.
  Pöydällä on värikkäitä kukkia pienissä pinoissa. Löytyy krysanteemeja, ruusuja, flamingonkukkia, tulilatvoja ja hortensioita. Kukat loistavat kirkkaissa väreissä, oransseina ja pinkkeinä. Pöydällä on myös kuivahtanut karahka, joka ei oikein näytä kuuluvan samaan sarjaan hentojen kukkien kanssa.
  Floristi Jenni Perttola ottaa käteensä karahkan. Nyt tehdään isänpäiväkimppua. 
  – Oma isäni metsästää ja liikkuu paljon luonnossa. Valitsin tämän risun kimppuun kuvaamaan metsäluontoa.

  Perttola työskentelee Kangasalla Kukkivat-kukkakaupassa. Samalla hän suorittaa floristimestarin erikoisammattitutkintoa Mäntsälässä Keuda-ammattiopistossa. Muutama kukkakimppu on siis tullut sidottua. 
  Myös isänpäiväkimppuja Perttola on sitonut. Vaikka isänpäivä ei vedäkään kukkakaupassa vertoja äitienpäivälle tai joululle, haluavat monet ilahduttaa myös isää kukkakimpulla.  Isälle valitaan usein erilainen kimppu kuin äidille. 
  – Miehille tehtävissä kimpuissa on yleensä enemmän persoonallisuutta. Kimpun halutaan kuvastavan jollakin tapaa saajan luonnetta.
  Isänpäiväkimpuissa värit ovat usein voimakkaita ja kontrasteja pyritään luomaan erilaisilla elementeillä, kuten oksilla ja risuilla.  
  Myös Perttolan kimpussa hortensiat ja krysanteemit löytävät nopeasti paikkansa risun kyljestä. Välillä hän kurottautuu nappaamaan maljakosta erilaisia lehtiä vihreää väriä tuomaan. Työskentely on nopeaa ja varmaa. 
  – Floristin on osattava suunnitella kimppu etukäteen. Kun sidon kimppua, näen lopputuloksen mielessäni.

  Perttola kertoo työn olevan hänen intohimonsa, vaikka alalle päätyminen olikin sattumaa. Koulu ei nuorena oikein maistunut, joten vaihtoehtoja oli peruskoulun jälkeen rajallisesti. 
  – Ajauduin alalle vahingossa, mutta aika pian huomasin, että tämä on sitä, mitä haluan tehdä.
  Intohimoinen suhtautuminen työhön ja voimakas kilpailuvietti ovat syy siihen, että Perttola on löytänyt itsensä myös alan kilpailuista. Syksyllä hän sijoittui kolmanneksi kukkasidonnan SM-kilpailujen juniorisarjassa. Seuraavat kilpailut ovat luvassa ensi keväänä. 

  Perttola huomaa unohtaneensa kimpusta tulilatvat. Unohdus on kuitenkin helppo korjata. Hän asettelee kirkkaan oransseina hohtavat kukat sujuvasti haluamiinsa paikkoihin kimpun keskelle.
  Hän katselee kimppua hetken arvioivasti ja sujauttaa sekaan vielä muutaman suuren lehden.
  Floristin työ vaatii luovuutta ja tietysti myös hyviä asiakaspalvelutaitoja. Omien visioiden lisäksi on osattava toteuttaa sellainen kimppu, jonka asiakas haluaa.
  Muodin muutokset näkyvät myös kukkakimppujen väreissä ja tekstuureissa. Hyvän floristin on pysyttävä ajan hermolla. 
  Perttola kiristää nyöriä kimpun varren ympärille ja tarttuu veitseen. Hän napsii kukkien varret tasapituisiksi ja nostaa kimpun sitten pöydälle.
  Kimppu yllättää kirkkailla väreillään ja kuiva oksa antaa sille rosoisuutta ja kontrastia. Tämän kimpun Perttola antaisi mielellään omalle isälleen. 
  – Miehille on kiva tehdä kimppuja, koska he ovat niin ennakkoluulottomia ja usein miesten kohdalla floristi saa vapaat kädet. Kannustaisin myös naisia valitsemaan kukkia entistä rohkeammin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän