Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Iso peikko karisi vihdoin harteilta – Kangasala ehti tehdä Saloon peräti 27 hukkareissua, kunnes liigavoitto vihdoin heltisi

Uutiset - 11.10.2018 kello 14.38
Kangasalan Sanomat/Jari Perkiö

Viesti–LP Kangasala  0–3

(24–26, 26–28, 17–25)

Keskiviikko oli ikimuistoinen ilta LP Kangasalan joukkueelle. LP haki vihdoin historiansa ensimmäisen liigavoiton kaikkien vierailijoiden kammoksumasta Salohallista.Täysosumaa piti odottaa piinallisen pitkään, sillä LP ehti tehdä liiga-aikana peräti 27 hukkareissua Saloon.

Suurin osa tappioista oli vielä rumia tai ainakin reiluja. Kolme kertaa LP sai sentään venytettyä kamppailun viidenteen erään.

– Viestillä oli monen vuoden ajan niin vahva nippu, että siitä muodostui muille tietynlainen peikko. Kun mentiin Saloon, sinne ei menty oikeasti voittamaan. Uskoisin, että tämä voitto helpottaa muitakin muin meitä, LP:n valmentaja Arttu Keränen arveli.

Viesti oli kotikentällään reilun kymmenen vuoden ajan lyömätön kaikille muille liigajoukkueille paitsi Hämeenlinnalle. Salolaisjoukkue kompastui edellisen kerran johonkin muuhun vastustajaan keväällä 2008, jolloin Oriveden Ponnistus haki Salosta kolme välierävoittoa.

On selvää, että Viestin kaataminen lisäsi LP:n itseluottamusta tuntuvasti.

– On vielä ennenaikaista puhua kevään asetelmista. Voimasuhteisiin tulee vielä muutoksia, kun muutamat joukkueet vahvistavat varmasti rivejänsä. Haluan kuitenkin uskoa, että pelaamme mitalista, Keränen muotoili.

Myös LP saa vielä lisävoimaa, kun vasta viime viikon alussa Kangasalle saapunut Taija Thomas toipuu rasituksista.

MM-kisoissa Trinidad ja Tobagoa edustanut hakkuri matkusti reilut 37 tuntia kahden vuorokauden sisään. Reitti kulki Japanista Houstonin kautta Torontoon ja sieltä edelleen Suomeen.

LP:n vahvistukselta puuttui vielä keskiviikkona pelilupa, mutta Keränen ei olisi passittanut häntä kentälle muutenkaan. Thomas oli rättiväsynyt.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös