Isolukon luonnonsuojelualuetta esitetään kasvatettavan – arvokkaat lukot halutaan suojelun piiriin

0
Kuvituskuva: Pixabay

Elinympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki maanomistajana hakee Isolukon luonnonsuojelualueen laajentamista ely-keskukselta. Nykyinen alue on kooltaan 20 hehtaaria.

Luonnonsuojelualueen laajennus on noin 17 hehtaaria ja valtaosa siitä sijoittuu nykyisen Isolukon luonnonsuojelualueen ympärille. Kyötikkäläntien länsipuolelle lautakunta ehdottaa rauhoitettavaksi pientä, vajaan kahden hehtaarin suuruista suojelualuerajausta.

Alueella sijaitsevat supat kuuluvat samaan kokonaisuuteen kuin Isolukon suojelualueen ja ympäristön supat.

Kyötikkäläntien länsipuolelle lautakunta ehdottaa rauhoitettavaksi pientä, vajaan kahden hehtaarin suuruista suojelualuerajausta.

Laajennuksella halutaan kokonaisuudessaan saada suojelun piiriin arvokkaat supat, eli lukot ja niiden ympärillä kasvava vanha harjumetsä.

Vuonna 2017 hyväksyttiin Kirkkoharjun taajamametsien toimintasuunnitelma ja myönnettiin hoitotoimenpiteiden toteuttamista varten haettu maisematyölupa. Kaupunkilaiset ovat toivoneet, että Kirkkoharjussa olisi nykyistä enemmän luonnontilaista metsäaluetta. Luonnonsuojelualueen laajentamisella halutaan vastata kaupunkilaisten toiveeseen.

Suojelualueen rajaus on suunniteltu siten, että ympäröivien metsäalueiden hoitaminen on mahdollista.

Kaupunki ei hae korvausta alueen suojelusta, ja alue jää kaupungin omistukseen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.