Itsenäisyyttä juhlitaan maanantaina eri puolilla Kangasalaa – Kangasala-talon juhlassa vaaditaan koronapassi

1
Kangasalla itsenäisyyspäivä näkyy juhlallisuuksina eri puolilla pitäjää, Kuvituskuva: Pixabay

Kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelma ensi maanantaina alkaa sanajumalanpalveluksella kirkossa kello 10. Jumalanpalvelusta voi seurata myös Kangasalan seurakunnan Kotikirkko-kanavalta. Seuraavaksi vuorossa ovat sankarihaudan huomionosoitukset.

Kangasala-talossa puoli yhden aikaan iltapäivällä alkavan juhlan musiikista vastaavat Ella Kulmala ja Anna Parkhomenko sekä Pikantit-sekakuoro

Tervehdyssanat lausuu Kangasalan Nuorisovaltuustoa edustavat Taina Suuniittu ja Alvar Malkavaara. Juhlapuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Haavisto.

Itsenäisyyspäiväjuhlan ohjelmaan kuuluvat myös videoinstallaatio Muinaisen Sarsan salaisuudet: Koski joka katosi ja Lilli Siikalan tanssiesitys. Juhlan kruunaa yhteislaulu Maamme.

Itsenäisyyspäivän yhteiseen juhlaan kehotetaan osallistumaan vain terveenä. Tapahtumaan vaaditaan koronapassi.
Rokottamattomia kehotetaan seuraamaan juhlaa kaupungin Youtube-kanavalta, jonne juhla striimataan. Tallenne on katsottavissa vuoden loppuun asti.

Kontulan peruttu, Pentosalissa juhlitaan

LC Sahalahden järjestämä Kontulan itsenäisyysjuhla on peruttu heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Itsenäisyyspäivää kunnioitetaan juhlajumalanpalveluksella Sahalahden kirkossa kello 10, jonka jälkeen pidetään seppeleenlasku sankarihaudoille.

Kuhmalahdella vietetään itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Kuhmalahden kirkossa kello 10, jonka jälkeen kunnianosoitus sankarihaudalla. Kunnianosoitus Vehkajärven sankarihaudalla pidetään kello 9.

Jumalanpalveluksen ja kunnianosoitusten jälkeen vietetään Kuhmalahden kappeliseurakunnan, Kuhmalahden Sotaveteraanit ry:n ja Kuhmalahden Kotiseutuyhdistyksen itsenäisyyspäiväjuhla Pentosalissa. Juhlapuhujana on Rintamaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Heikki Karhu.

1 kommentti

  1. Itsenäisyysjuhlassa koronapassivaade. Aivan sairasta touhua laittaa ihmiset eriarvoiseen asemaan, mitä itsenäisyyttä se on. En ole tulossa juhlaan muutenkaan, älkää peljätkö.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.