Jäädyttäminen ilahdutti monia

0

Oliko talvi sitten tässä? Tätä moni varmasti pohti viime viikolla, kun sateet tulivat ja sulattivat maiseman ankean harmaaksi.
Saimme nauttia lumesta ja pikkupakkasesta vain muutaman päivän. Se oli kuitenkin parempi kuin ei mitään, ja kunta ansaitsee täydet kymmenen pistettä siitä, että se laittoi luistinratojen jäädyttäjät heti liikkeelle.
Verkon keskustelupalstoilla aihe herätti kummastusta. Kannattiko jäitä tehdä, kun sääennustus lupasi viikon päähän sadetta ja lämpöasteita?
Vastaus on, että kyllä kannatti. Muutamat kentät eri puolilla kuntaa saatiin valmiiksi juuri ennen viikonloppua. Viikonlopun aikana kentät täyttyivät luistelevista aikuisista ja lapsista.

Talviurheilumahdollisuudet eivät ole Pirkanmaalla enää entisensä. Todella runsaslumista talvea ei ole nähty tällä korkeudella moneen vuoteen.
Siksi tarvitaan keinotekoisia ratkaisuja, jotta lapset oppivat edes jollain tavalla luistelemaan ja hiihtämään.
Kangasalla suuri joukko palloilijoita iloitsee tulevasta tekonurmikentästä. Se pidentää palloilijoiden ulkoharjoittelukautta aivan oleellisesti.
Samaan aikaan hiihtäjät toivovat, että Kangasalla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus tekolumen tekoon ja kunnollinen latukone.
Nyt lunta rahdataan Kyötikkälän koirakentältä moottorikelkoilla ja pulkilla latu-uralle. Hatunnosto talkooväelle, mutta toivottavaa olisi, että tämäkin asia korjaantuisi 2000-luvun tasolle.
Jäähallin 20-vuotisjuhlahulinassa esille nousi toive jäähallilaajennuksesta, koska jäävuorot ovat kysyttyjä aamusta iltaan ja tulijoita olisi enemmänkin.
Aito tarve on tämänkin taustalla. Esimerkiksi ainoa yleisöluisteluvuoro on sunnuntaiaamuna kello yhdeksän.  Se on todella huono aika useimmille lapsiperheille.
Liikunta on ihmiselle hyväksi – niin nuorelle ja vanhalle. Toivottavasti kunnassa tehdään suunnitelma, jossa mietitään, kuinka nämäkin edellä mainitut epäkohdat saadaan korjattua.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.