Jäähalliyhtiö toteaa: Ilman valtionavustusta jäähallin laajennus ei toteudu

0
Nykyisellään Kangasalan jäähalli on vilkkaassa käytössä. Jäävuorot ovat tiukassa uusille asiakkaille.

Kangasalan jäähalli Oy hakee valtionavustusta Pikkolan jäähallin suunnitellulle laajennukselle. Valtion osallistuminen kustannuksiin on hankkeen toteutumista ajatellen elintärkeää.

– Jätämme tukihakemuksen 2019 loppuun mennessä. Jos se ei mene läpi, ei hallia laajenneta, tiivistää Kangasalan jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Jokilampi.

Jokilammen mukaan valtiolta haetaan maksimimääräistä tukea, suuruudeltaan noin 700 000 euroa. Liikuntapaikkoihin, kuten jäähalleihin, liittyviä avustuksia myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö. Päätöksiä on odotettavissa todennäköisesti huhtikuussa.

Toiselle kaukalolle olisi tarvetta.

Avustuspäätöksen ennakointi on mahdotonta. Spekuloinneissa Kangasalan jäähalli Oy:n osakkeita hakuprosessissa saattaa nostaa se, että avustusta yritettiin saada jo viime keväänä, mutta ilman tulosta.

Kaavamuutos tehty ja ennakkosuostumus lainalle löytyy

Kokonaisuutena Pikkolan hallin laajennushanke on myötätuulessa.

Laajennuksen mahdollistava kaavamuutos on tehty, ja kaupunginvaltuusto antoi joulukuun alkupuolella ennakkosuostumuksen lainatakaukselle.

Nykyistä hallia on luonnehdittu olemukseltaan hieman karuksi ja koruttomaksi, mutta se täyttää jääurheilun harrastajien perustarpeen. Halukkaita käyttäjiä olisi enemmän kuin varauskalenterissa on tilaa.

– Toiselle kaukalolle olisi tarvetta. Nyt joudumme myymään ei-oota jäävuorojen kyselijöille, Jokilampi sanoo.

Suunnitellun laajennuksen verollinen kustannusarvio on noin 3,5 miljoonaa euroa. Jos rahoitus järjestyy, tehdään laajennusosa kiinni nykyiseen halliin, sen länsipuolelle.

Kangasalan jäähalli on valmistunut loppuvuonna 1996. Halliyhtiön osakkaita ovat Kangasalan kaupunki, Pälkäneen kunta, Saarioinen Oy, Pajamäki Oy, Kisa, Voitto ja Jors Team.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.