Jäätä syntyy ja ladullekin pääsee – katso tästä viikonlopun talvitärpit

0
Tapani Haaparanta jäädyttää Liutun kenttää.

Hiihtämään pääsee tällä hetkellä Kirkkoharjussa ja Kyötikkälässä, yhdysladun kautta sivakoi jo Tampereelle. Harjulla voi hiihtää molempia tyylejä, mutta lunta on joissain kohdin vähänlaisesti. Pääreitistö on Kirkkoharjussa, muuten maastolatuja varten tarvitaan lisälunta. Myös luistelukenttiä on kunnostettu tällä viikolla. 

– En nyt hehkuta latujen ja kenttien kuntoa, mutta kyllä sinne pääsee, kaupungin kunnossapidon työnjohtaja Veli-Matti Mytty kertoo.

Luistelemaan kannattaa suunnata esimerkiksi Suoramalle tai Pitkäjärvelle, siellä jäät ovat hyvät. Muualla kentät eivät ole vielä priimakunnossa.

– Sanoisin, että välttävässä tai tyydyttävässä kunnossa, pinnat ovat vähän röpelöiset. Keskuskentän ja Iskelän kentille ei suositella menemään, siellä jää on hyvin hentoinen. 

Tilanne voi muuttua viikonlopun aikana. Jos tulee lunta, ei auraajat välttämättä ehdi joka kentälle juuri silloin kun luistelijoita olisi sinne menossa. Ensi viikolla luistelukenttien kunnostusta jatketaan säävarauksella. 

– Pohjatyöt on tehty ja kerrosvahvuutta on sen verran, että pääsemme tasoittamaan kenttiä. 

Keleistä riippuu myös luonnonjäiden vahvistuminen. Järvilatuja tai luistelureittejä joutuu vielä odottamaan, koska  ohuille jäille ei latu- tai aurauskoneistolla ole asiaa.  

Uima-asu, tossut ja pipo mukanaan voi suunnata avantosaunaan. Tänä viikonloppuna alkavat Vesaniemen avantosaunan sunnuntaivuorot. Muuten avantosauna on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. 

Kuhmalahden Rantasaunalla pääsee löylyistä avantoon aina torstaisin. Tammi-, helmi-, ja maaliskuu ovat parhainta talviuintisesonkia. Talviuintia voi harrastaa säistä riippumatta, mutta kokemus on mieluisampi ilman kovaa tuulta tai räntää. 

– Parhaimmalta uiminen tuntuu, kun on tyyni ilma ja kunnolla pakkasta, Kangasalan Uintiseuran puheenjohtaja Seppo Kataja toteaa. 

Kangasalan latu- ja jääkenttien tilannetta voi seurata täältä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.