Jalmarin Kodon yövalvontaan muutoksia

1

Jalmarin Kodon yövalvonta on päättymässä. Syyskuun alusta alkaen yövalvonta korvataan turvapuhelinpalveluna. Yöaikaisen turvapuhelinpäivystyksen hoitaa Hämeen Ensiapupalvelu.
Muutos koskee tehostetun kotihoidon puolta. Jalmarin Kodon johtaja Janita Koivisto kertoo, että taustalla ovat taloudelliset syyt.

– Jalmarin kodon tilinpäätös on useana vuonna peräkkäin ollut alijäämäinen. Muutoksen myötä haluamme turvata toiminnan jatkumisen, hän kertoo.

Jalmarin Koto on Kangasalan palvelutalosäätiön ylläpitämä palvelutalo. Koiviston mukaan asukkaat eivät jää ilman yöturvaa, vaan takapäivystys tulee ryhmäkodilta. Säännöllisiä yökäyntejä ei järjestetä muutoksen myötä.
Asukkaiden terveydellistä tilannetta ja tästä juontuvaa sopivuutta Jalmarin Kodon asukkaaksi on arvioinut moniammatillinen työryhmä.

– En näe palvelun muutosta riskinä. Tässä tarjotaan asukkaille palvelu kotiin. Turvapuhelinkutsu on tarkoitettu vain hätätilanteisiin. Asukas myös maksaa itse jokaisen yöllisen hälytyskäynnin.

Omaisilta saadun tiedon mukaan palvelun järjestäjä Hämeen Ensiapupalvelu perii yöllisestä hälytyskäynnistä asiakkaalta 30 euroa käynniltä.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.