Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Järvessä, maastossa ja maantiellä kisataan

Kangasala Triathlonin puuhamiehen Simo Hillon mukaan isojen liikuntatapahtumien lomaan tarvitaan pienempiä koitoksia, jotta kuntoilijat saavat harjoitus- ja kisaohjelman mieleisekseen.

Uutiset - 14.7.2018 kello 8.45
Kangasalan Sanomat
Järvessä, maastossa ja maantiellä kisataan
Jukka Pulkkinen (oik.) osallistuu Kangasala Triathloniin yhdessä tyttärensä kanssa. Erika Pulkkinen kuuluu lajin nuorten maajoukkueeseen.

Nyt viikonloppuna kilpailijat ottavat mittaa toisistaan Kangasala Triathlonissa. joka järjestetään Mobilian ympäristössä nyt neljättä kertaa. 

Viime vuonna starttasi 350 henkeä, ja määrä on kasvanut 15 prosenttia vuosittain.

Aikuisten uintiosuuden pituus vaihtelee 250:stä 1 500 metriin. Pyöräilyreiteillä on pituutta 7,5–50 kilometriä ja juoksumatkoilla 2–10,8 kilometriä. Neljän eri matkan lisäksi lapsille on omat sarjansa.

– Olemme halunneet pitää osallistumiskynnyksen matalalla. Siksi sekä swimrunissa että triathlonissa on myös lyhyet kokeilumatkat, Hillo toteaa.

Jos triathlonia haluaa kasvattaa, pitäisi pyöräilyosuuksille löytää uudet reitit. Kasvattamisen tai hinnoilla kilpailemisen sijaan Simo Hillo haluaa säilyttää tapahtumien korkean laadun.

– Sen verran tämän täytyy olla liiketoimintaa, että kalusto pysyy kunnossa ja tapahtuma kehittyy. Myös talkooväelle pitää pystyä maksamaan korvaus.

Tapahtumien onnistumisen takaakin hyvä talkooporukka. Mukana ovat muun muassa Kangasalan vpk, Kangasalan Uintiseura, Kangasalan Melojat ja Special Hockeyn talkoolaiset.

Hillon mukaan kilpailut ovat hyvän mielen liikuntahupailuja, jotka nostavat samalla Kangasalaa luontomatkailukohteena.

Kangasala triathlon 14.–15.7. Mobilian ympäristössä.

(Juttu julkaistu Kangasalan Sanomien Kesäisin-numerossa.)

kangasalatriathlon.fi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös