Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Jätehuollon kuusikeräys alkaa

Joulukuuset noudetaan Pirkanmaalla perinteiseen tapaan niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätekeräys. Kuuset voi viedä kokonaisina biojäteastian tuntumaan tammikuun kahdella ensimmäisellä viikolla, kuitenkin viimeistään perjantaina 13.1.

Uutiset - 5.1.2017 kello 13.05
Kangasalan Sanomat
Jätehuollon kuusikeräys alkaa
Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan muiden jäteastioiden tyhjentämistä.

Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan muiden jäteastioiden tyhjennyksiä. Hyvä paikka kuusille on esimerkiksi jätekatoksen pääty. 

– Kerätyt kuuset haketetaan jätteenkäsittelykeskuksissa ja käytetään kompostin seosaineena. Älä siis pakkaa kuusta muovisäkkiin, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo. 

Ajoissa jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua, vaan kuusikeräys sisältyy biojäteastian tyhjennyshintaan. Keräyksestä myöhästyneet kuuset laskutetaan lisäjätteenä.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös laittaa jäteastian viereen, josta se viedään normaalin tyhjennyksen yhteydessä lisäjätehinnalla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös