Jätelietteen käsittelymaksut alenevat

0

Jätelietteen käsittelymaksut ovat ensi vuonna hiukan tämänhetkistä edullisemmat. Elinvoimalautakunta puoltaa alueellisen jätehuoltolautakunnan tekemää esitystä ensi vuoden jätelietemaksuista.

Käsittelyhinnat ovat olleet tähän saakka samansuuruiset kaikissa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n perustajakunnissa.

Jätehuoltolautakunta ei esitä hintojen tasausta enää ensi vuodelle, ja siksi yhtiö on esittänyt taksoihin muutoksia.

Ehdotuksessa käsittelykustannukset ovat kuntien vesilaitosten vastaanottohintojen mukaisia. Kuntien lietteenkäsittelyn hinnoissa on suuria eroja, eikä kaikille yhteinen yksi käsittelymaksu ole mahdollinen.

Kangasalla sakokaivo-, pienpuhdistamo- ja umpikaivolietteellä on ensi vuonna sama käsittelymaksu 9,30 euroa kuutiolta. Tänä vuonna maksu on sakokaivo- ja pienpuhdistamolietteellä 11,28 euroa ja umpikaivolietteellä 9,58 euroa kuutiolta.

Kotitalouksien jätehuollon perusmaksuun tulee 2,9 prosentin korotus. Perusmaksu on ensi vuonna vakinaiselta asunnolta 21,70 euroa ja vapaa-ajan asunnolta 11,48 euroa.

Perusmaksu on pysynyt muuttumattomana edelliset 10 vuotta.

Sekajäteastioiden tyhjennysmaksut nousevat 1,7–8,3 prosenttia. 240 litran astian tyhjennys maksaa ensi vuonna 4,53 euroa.

Pikakonttien, vaihtolavasäiliöiden ja syväkeräyssäiliöiden tyhjennyshinnat alenevat enimmillään 23,6 prosenttia.

Biojäteastioiden tyhjennyshinnat alenevat 0,07–0,31 euroa. Poikkeuksena on 140 litran biojäteastia, jonka tyhjennyshinta nousee 0,06 euroa.

Aluejätepisteiden käyttömaksut nousevat enimmillään 0,64 euroa. Vakinaisen asunnon vuosimaksuksi tulee 110,17 euroa.

Jäteasemien pientuojien sekajätteen vastaanottomaksut pysyvät ennallaan.

Tilavuudeltaan 240 litran jätemäärä maksaa seitsemän euroa, enintään kaksi kuutiometriä maksaa 17 euroa ja kahdesta neljään kuutiota 28 euroa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.