Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Jätevesivuoto Vääksyssä

Sahalahden ja Kangasalan välinen siirtoviemäriputki halkesi perjantaina alkuillasta Vääksyssä lähellä Vääksynjokea. Kangasalan Vesi -liikelaitoksen verkostoinsinööri Sampo Nurmi ei vielä maanantaina osannut sanoa, kuinka paljon jätevettä joutui ympäristöön, mutta hän arvelee määrän olevan kymmeniä kuutioita. – Sikäli meillä oli onnea, ettei jätevettä päässyt suoraan vesistöön ja korjaustoimenpiteiden kannalta vuotopaikka sijaitsi melko helpossa kohdassa, Nurmi kertoo. Vuoto tapahtui Sahalahdentien eteläpuolella peltoalueella, lähellä Vääksyn ratsastuskeskusta. Pintavalumia kuitenkin syntyi ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys kävi ottamassa vesinäytteitä alueelta lauantaina. Ensimmäisiä tuloksia odotettiin saapuvan jo maanantaiksi. On kuitenkin vielä arvoitus, minkälaisia kunnostustoimia alueella pitää tehdä. Putkirikosta tuli ilmoitus Kangasalan Vedelle noin kello 17 aikaan perjantaina, ja linja saatiin kuntoon ja takaisin käyttöön puoli kahden aikaan perjantaiyönä. Nurmen mukaan Kangasalla tapahtuu paineviemärivuotoja noin kymmenen vuodessa. Haljennut paineviemäri oli varsin uusi, sillä Kangasalan ja Sahalahden siirtoviemäri otettiin käyttöön vuonna 2011. Putken halkeamissyy ei ole tiedossa.

Uutiset - 24.4.2017 kello 10.57
Mika Säpyskä
Jätevesivuoto Vääksyssä
Sahalahden siirtoviemärin vuoto saatiin korjattua jo perjantaina, mutta jälkien siivous jatkui vielä maanantaina Vääksyssä.
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös