Pääuutiset | Uutiset

Jatkossa Konsta kurvaa päivitetyillä reiteillä: kaksi uutta ja kaksi katoavaa pysäkkiä

Kirjastoauton uudet pysäkki- ja aikataulumuutokset astuvat voimaan 21. marraskuuta. Kuva: KS arkisto

Kuluvana syksynä kirjastoauto Konstan aikatauluissa tapahtuu useita muutoksia. Toiminnallisten muutosten taustalla on kahden uuden pysäkin perustaminen sekä Lamminrahkan tulevan asuinalueen huomioiminen reittisuunnitelmassa.

– Samalla vastataan asiakastoiveisiin, sujuvoitetaan reittejä ja päivitetään pysäkkiaikoja vastaamaan asiakasmääriä, kirjastovirkailija Leena Lönnberg taustoittaa tiedotteessa.

Kirjastoauton uudet pysäkit perustetaan Ruutanan monitoimitalolle (Haapatie 1) ja Sahalahteen Nikkilän kyläkaupalle (Pakkalantie 386). Kirjastoauto pysähtyy kyläkaupalla parillisten viikkojen keskiviikkoina kello 15.20–15.50 välisenä aikana ja Ruutanan monitoimitalolla aina tiistaisin kello 16.30–16.55 välisenä aikana.

Lakkautettavaksi päätetyt pysäkit ovat Suomatka (Heikkilänniementien tienhaara) ja Mäyrä (Mäyränkylän tienhaara). Niiden lakkauttamisen syynä ovat vähäiset käyttömäärät.

Lamminrahkaa varten aikatauluihin on jo suunniteltu varaus. Varsinainen pysäkki perustetaan kuitenkin vasta, kun alueella on asukkaita ja kysyntää kirjastopalveluille. Tällöin kirjastoauto palvelee perjantai-iltaisin kello 18.10-18.30 välisenä aikana. Toistaiseksi Lamminrahkan pysäkille varattu aika jaetaan Kortekankaan (Karvaturrintie 3) ja Ilkon (Auertie 12) pysäkkien kesken.

Muutokset astuvat voimaan 21. marraskuuta.

Kaikki päivitetyt pysäkkitiedot löytyvät kirjastoauton nettisivuilta. Painettuja aikatauluja on myös jaossa Kangasalan kirjastoissa.

Kirjastopalvelut muistuttaa, että jos jokin kirjastoauton pysäkki jää jostain syystä ajamatta, tiedotus tapahtuu ensisijaisesti Kangasalan kirjastoauton sivuilla. Vasta sitten tieto on Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Myös kirjastoauton pysäkkikylttien sisältöjä kannattaa seurata.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.