Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Fixus Kangasala palveleeFixus Kangasala palvelee

Jätteenkuljettajan työtä voi helpottaa pienillä huomioilla

Uutiset - 22.6.2016 kello 8.27
Kangasalan Sanomat
Jätteenkuljettajan työtä voi helpottaa pienillä huomioilla
Kuljettaja saattaa tyhjentää työvuoronsa aikana jopa 350 jäteastiaa.

Jäteautonkuljettaja tekee fyysisesti raskasta työtä ripeällä tahdilla. Kiireinen aikataulu ja fyysinen työ aiheuttaa helposti tapaturmia. Kangasalla jäteautoa kuljettava Pasi Suojanen on tyhjentänyt roska-astioita yli kolmekymmentä vuotta. Tänä aikana työturvallisuus on mennyt paljon eteenpäin. 

– Ennen astioita oli monelaisia, joskus pelkkiä jätesäkkejä, joita heittelin auton kyytiin. Nykyään asiakkailla on oltava pyörällinen jäteastia.  Alueeni on noudattanut säädöksiä hyvin, reittien varrella on ehkä kaksi tai kolme pyörätöntä säiliötä, kirkonkylän ja itäisen Kangasalan alueella liikkuva Suojanen kertoo.

Asiakkaat voivat tehdä osansa jäteautonkuljettajan työturvallisuuden eteen kiinnittämällä huomiota tiettyihin seikkoihin.

– Talvella lumityöt ja hiekoittaminen helpottavat työtämme. Liikumme myös pimeään aikaan, joten jätehuoneiden valaistuksesta kannattaa huolehtia.

Jäteastia tulee sijoittaa niin, että se on näkyvällä paikalla ja helppo tyhjentää. Kaikenlaiset kynnykset ja korokkeet saavat astian tyhjentäjältä risuja. 

– Jotkut jäteastiat on laitettu jätekopin suojaan. Välillä astia on 10-15 sentin korkuisella korokkeella, mistä se pitää kiskoa alas ja laittaa tyhjennyksen jälkeen ylös. Siinä on pari turhaa työvaihetta lisää. Sekin helpottaa, jos astia sijoitetaan niin, että kahva on hakijaan päin. 

Nostamisen tai kääntämisen vaiva voi äkkiseltään tuntua pieneltä, mutta kun saman työn tekee satoja kertoja päivässä, on siitä jo merkittävästi haittaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
~
Takaisin ylös