Jos sopua ei synny, AKT:n lakko alkaa huomenna –Kangasalla syytä varautua Nysse-liikenteen keskeytymiseen

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Mikäli linja-autohenkilöstön lakko toteutuu, se koskee muun muassa Kangasalla liikennöiviä Nysse-linjoja 40, 42, 44, 46 ja 48. Kuva: KS arkisto

Auto- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiliitto AKT tämänhetkiset työehtosopimusneuvottelut voivat vaikuttaa laajasti myös Kangasalla kulkevaan bussiliikenteeseen. Mikäli tänään tiistaina jatkettavissa neuvotteluissa ei päästä sopuun, linja-autohenkilöstön lakko alkaa huomenna 1. maaliskuuta kello kolmelta aamuyöstä. Lakkovaroituksia on nyt annettu ajanjaksoille 1.-10.3., 14.-18.3. sekä 21.-24.3.

Jos lakot toteutuvat, ne pysäyttävät yli puolet Nyssen bussiliikenteestä, Tampereen seudun joukkoliikenteen tiedotteessa todetaan. Lakon piiriin kuuluisivat Länsilinjat, Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Pohjolan Liikenne.

Kangasalla asiakkaiden kannattaa varautua siihen, että liikennöinti linjoilla 40, 42, 44, 46 ja 48 on keskeytynyt mahdollisen lakon aikana. Linjat 6 ja 41 liikennöidään osittain. Linjojen 28, 43 ja 47 vuorot ajetaan normaalisti myös lakon aikana.

Lakon aikana ajettavat vuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, josta perutaan lakon piirissä olevien liikennöitsijöiden kaikki vuorot. Perutut vuorot näkyvät yliviivattuina. Yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun tieto ajettavasta vuorosta vahvistuu.

Nysse ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista mahdollisen lakon aikana. Kunnat vastaavat omien koulukuljetustensa järjestämisestä, ja asiassa voi olla yhteydessä oman kunnan koulutoimeen, Nysse ohjeistaa.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.