Joulun alla Kangasalla järjestetään keräyksiä, joiden kautta voi ilahduttaa vähävaraisia perheitä, lapsia, nuoria ja ikäihmisiä

0
Shampoot ja muut hygieniatuotteet ovat suosittuja joululahjatoiveita, kertoo Lions Clubin Timo Virolainen.

Joulu on perinteisesti antamisen aikaa, mutta kaikilla ei ole läheistä, jolle lahjan antaisi. Monet haluavat jakaa jouluiloa kaupungin rajojen sisällä, koska silloin hyvän tekeminen tulee lähelle. Paikallisten ilahduttaminen onnistuu tänä vuonna ainakin Lions Clubin, seurakunnan diakoniatyön, Kangasalan kaupungin ja Kotona Asuen Seniorihoivan välityksellä.

Lahjatoiveet muuttuvat vuosi vuodelta kalliimmiksi

Lions Club Kangasala kerää neljättä vuotta paikallisiin perhekoteihin sijoitettujen lasten ja nuorten toivomia lahjoja.

– Olemme aina halunneet tukea Kangasalan nuoria ja lapsia. Kohteemme ovat eniten apua tarvitsevat ihmiset, Timo Virolainen kertoo.
Keräys järjestetään neljättä kertaa. Virolainen toi idean Kangasalle. Lions-toiminnassa hän on ollut mukana 20 vuotta.

Nuoret ovat perhekodeissa saaneet laatia toiveistaan listan. Heidän henkilöllisyytensä ei paljastu lahjoittajalle. Nuorten toiveille ei ole asetettu hintarajaa.

– Toiveet vaihtelevat hygieniatuotteista elektroniikkaan, Virolainen kuvailee.

Tänä vuonna 15-vuotiaan tytön toivelistalta löytyy tabletti ja Sims 4 -PlayStation peliä. 18-vuotias poika toivoo herkkukoria. Ilves-tuotteita toivoo parikin lasta.

– Lahjatoiveet ovat muuttuneet vuosi vuodelta kalliimmiksi. Tähän mennessä olemme joka vuosi pystyneet toteuttamaan kaikki toiveet, mutta saa nähdä, kuinka nyt käy, Virolainen kertoo.

Se toteutuvatko kaikki toiveet, riippuu siitä, kuinka kalliita lahjoja keräykseen osallistuvilla on halua ostaa.

Lahjatoivelistalta löytyy myös elektroniikkaa. Lions Clubin Timo Virolainen on ollut keräämässä Kangasalla perhekodeille lahjoituksia neljän vuoden ajan.

Lionsien kautta kerätty vuosittain yli 6000 eurolla joululahjoja

Kangasalalaiset ovat osallistuneet Lionsien joulukeräykseen vuosittain yli 6000 euron edestä. Viime vuonna keräyksestä toimitettiin Kangasalan seurakunnalle diakoniatyöhön 10 pahvilaatikollista lahjoja, kuten lasten vaatteita, leluja, pelejä, hygieniatuotteita ja jouluruokia.

Ne lahjat, jotka eivät mene perhekoteihin, Lions Club aikoo luovuttaa Kangasalan seurakunnalle diakoniatyöhön.

Virolainen kertoo, että esimerkiksi iäkkäät ihmiset haluavat ostallistua keräykseen, koska kaikilla ei ole läheistä, jolle antaa lahjaa.

Lions Clubin joululahjakeräys järjestetään 14. joulukuuta Kangasalan Prismassa kello 11–15. Kaupan ovella jaetaan nuorten toivomuslistoja. Lahjan voi ostaa myös muualta ja tuoda Prismaan.

Diakoniatyö ottaa lahjakortteja vastaan

Kangasalan seurakunnan diakoniatyö ei järjestä virallista keräystä.

Diakonissa Mirja-Leena Hirvonen kertoo, että jos joku haluaa lahjoittaa vähävaraiselle joululahjan suoraan diakoniatyön kautta, otetaan toimistolla mielellään vastaan yleishyödyllisiä lahjakortteja esimerkiksi ruokakauppaan, uimahalliin tai ravintolaan.

Tavaroita ei kannata tuoda, koska lahja ja tarvitsija ei välttämättä kohtaa, Hirvonen toteaa. Hän toivoo tuomaan lahjoitukset mahdollisimman pian, jotta lahjakortti tavoittaisi saajansa ennen joulua.

Joulukukkakeräys ikäihmisille järjestetään 10. kerran

Kangasalalaisten ikäihmisten joulua voi piristää osallistumalla esimerkiksi Ole joulupukkina seniorille -joulukukkakampanjaan.

Kangasalla lahjoitettavia kukkia myydään Prismassa ja Honkasen puutarhalla. Joulukukkakampanjan järjestää hoivapalveluita tarjoava Kotona Asuen Seniorihoiva. Pirkanmaan palvelupäällikkö Satu Niemelä kertoo, että kukat ovat hajusteettomia ja niistä voi valita sen, jonka haluaa lähettää.

Kukan yhteyteen liitetään kortti, jossa on valmiiksi kukan saajan nimi ja ikä. Sen toiselle puolelle lahjoittaja voi kirjoittaa jouluterveisensä.

– Ikäihmiset ovat olleet ilahtuneita etenkin henkilökohtaisesta tervehdyksestä, Niemelä sanoo.

Kukkia myös Onkkaalan ja Pälkäneen kotihoidon asiakkaille

Joulukukkien saajat ovat Kangasalan vanhuspalvelujen asiakkaita, enimmäkseen yksinäisiä ikäihmisiä. Tänä vuonna Kangasalan lahjoituksista osa menee Onkkaalan ja Pälkäneen alueen kotihoidon asiakkaille. Yhteensä kukkia on ostettavissa 111.

– Toivon mukaan jokainen kukka tulee myydyksi ja lahjoitetuksi. Niin on tähän mennessä joka vuonna ollut.

Vanhuspalveluiden kotihoitajat, palvelukotien työntekijät ja Kotona Asuen Seniorihoivan -työntekijät toimittavat kukat saajillensa joulun alla.

Joulukukkakeräys järjestetään 10. kertaa. Kampanja järjestetään Pirkanmaalla, pääkaupunkiseudulla ja Päijät-Hämeessä. Joulukukkakeräykseen on aikaa osallistua 18. joulukuuta asti. Kaikki kampanjassa mukana olevat liikkeet löytyvät osoitteesta www.kotonaasuen.fi.

Kaupungin info-pisteellä perhetyön Joulupuu-keräys

Kangasalan kaupunki pisti joulukeräyksen pystyyn nopealla varoitusajalla.

Prismassa kaupungin info-pisteellä on 18. päivään saakka Joulupuu-keräys. Joulukukkakeräyksen tapaan kerätään perhetyön asiakkaille lahjoja, kuusessa on lappuja, joissa lukee esimerkiksi ”tyttö 3-vuotta”.

Perhetyön asiakkaille suunnatut paketit voi toimittaa info-pisteelle, mistä kaupungin perhetyön työntekijät jakavat ne eteenpäin.

Päivitetty: 9.12.2019. Lisätty tieto Kaupungin Joulupuu-keräyksestä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.