Arjessa mukana | Menovinkit

Joulunaika alkaa Kangasalla viikon kuluttua – avajaisperinteiden lisäksi luvassa on non-stop-tonttuilua ja toritunnelmaa Keski-Euroopasta

Perinteinen jouluavaustapahtuma täyttää Kangasalan keskustan ja Kangasala-talon edustan joulutunnelmalla lauantaina 25. marraskuuta. Menossa mukana on muun muassa Joulupukki, joka jututti lapsia ja asettui yhteiseen valokuvaan myös viime vuoden joulunavauksessa. Kuva: KS arkisto

Perinteinen joulunavaustapahtuma virittää kangasalalaiset tänäkin vuonna joulutunnelmaan lauantaina 25. marraskuuta. Päivän aikana ohjelmalavalta jaetaan tervehdysten kera 800 annosta Kangasalan Yrittäjien tarjoamaa joulupuuroa. Lavalla nähdään muun muassa myös Joulupukki ja muori sekä poikakuoro Pirkanpojat. Astetta räväkämmästä joulumeiningistä vastaa kello 14 rokkaava Kormus-yhtye.

Joulun aika ja sen taika alkavat samana viikonloppuna myös Kangasala-talossa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kangasala-talon edustalla olevaan yli 50 joulukuuseen syttyvät valot kello 11, ja samalla aukeaa aukion Joulukylä, joka tuo eurooppalaista joulutoritunnelmaa keskelle kaupunkia. Mökeissä voi tehdä jouluostoksia käsitöistä herkkuihin, ja Jalmarin Joulukievarissa voi nauttia viltin alla kuumaa glögiä.

Vuoden kangasalalaiseksi valittu Mikko Heinämäki suorittaa virallisen avajaisseremonian kello 12. Valometsä pysyy paikallaan kaupunkilaisten ihailtavana loppiaiseen asti. Joulukylä on puolestaan avoinna itsenäisyyspäivän lisäksi keskiviikkoisin kello 16–20 ja lauantaisin klo 11–15 jouluun saakka.

Tonttuilua sisällä, ulkona ja vähän ikkunoissakin

Joulutunnelma ei rajoitu vain taivasalle, vaan ohjelma jatkuu sisätiloissa. Kirjaston aulassa voi askarrella Ullan joulupajassa yhdessä Joulupukin muorin kanssa. Mahdollisuus omatoimiseen askarteluun löytyy puolestaan Kangasala-talon non-stop tonttupajasta, joka on avoinna joulunavauspäivän lisäksi joka keskiviikko kello 15–17 jouluaattoon asti. Tonttupajassa voi valmistaa oman kuusenkoristeen ja ripustaa sen Kangasala-talon yhteiseen joulukuuseen tuomaan kaikille joulumieltä. Askartelupisteeltä löytyy ohjeita ja valmiita malleja inspiraation lähteeksi.

Jos omat tuotokset eivät innosta, paikallisia käsitöitä voi ihastella ja ostaa kangasalalaisilta kädentaitajilta, joiden tuotteita on myynnissä Kangasala-talon toisen kerroksessa 25.–25.11.

Joulutunnelmaa voi a9stia myös katselemalla tämänvuotista ikkunagalleriaa, johon kuuluvat näyteikkunat avautuvat ympäri Kangasalaa joulunavaustapahtuman yhteydessä. Kaikki kohteet julkaistaan myös kaupungin verkkosivuilla 24. marraskuuta. Teemanmukaisesti koristellut ja somistetut ikkunat ovat ihailtavissa aina loppiaiseen asti. Perinteiseen tapaan yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan vuoden jouluikkunaksi. Äänestys on avoinna 26.11.–20.12.

Joulunavaus Joulukylässä, Valometsässä ja Joulutorilla lauantaina 25.11. kello 11–15. Katso koko ohjelma täältä.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.