Jouluvalot syttyvät ja Yrittäjien joulunavaus valtaa torin perjantaina – Kangasala-talon edustalle pystytetään kuusimetsä

0
Artesaanikortteihin on kuvattu Kangasalan tuttuja maisemia. Lisäksi ne sisältävät suomen ja englanninkielisen tietopaketin Kangasalasta. Kuva: Harjula Production

Perjantaina vietetään perinteistä Kangasalan Yrittäjien joulunavausta Kangasalan torin ympäristössä. Tapahtuman teema on hyvää joulunodotusta.

Joulunavaus alkaa joulupuuron jakelulla turvaohjeistusta noudattaen. Joulupukki ja -muori kiertelevät tasatunnein tervehtimässä tapahtumaväkeä. He myös muistuttavat tapahtumassa voimassa olevista hygieniaohjeista, kuten turvaväleistä ja kasvomaskeista, Yrittäjien tiedotteessa kerrotaan.

Tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä. Esiintymässä on myös Kangasalan kansantanssijoiden Himpulat.
Papinojan ponitallin ponitalutus on käynnissä kello 16 -18.

Joulunavauksessa julkistetaan myös uudet Kangasala-artesaanikortit, jotka ovat eri vuodenaikoihin ajoittuvia maisemakortteja. Kortit sisältävät myös suomen- ja englanninkielisen tietopaketin Kangasalasta

Artesaanikortit ovat lahja- ja askarteluliike Sipetan Ulla Sipilän ja kangasalalaisen tuottaja-säveltäjä Heikki Mäenpään toteuttamia.

Joulunavaustapahtuman yhteydessä Kangasala-talossa avautuu Kangasalan kädentaitajat ry:n Pop Up – joulupuoti, joka on avoinna viikonlopun ajan

Valoa pimeään aikaan

Perjantaina syttyvät myös Kangasalan kaupungin kausivalot. Kausivalaistusta laajennetaan viimevuotisesta vuonna 2020 laaditun suunnitelman mukaan. Kausivalaistusta lisätään tänä vuonna Tampereentien ja Ruutanantien kiertoliittymien ja niiden välisiin pylväisiin.

Kausivalot syttyvät ennen hämärää ja sammuvat päivän kirkkaimmaksi hetkeksi. Lisäksi Kangasalle on suunniteltu ja toteutetaan tänä vuonna uusi valomainos. Tapahtumakentän kylkeen Lahdentielle päin rakennetaan valomainos tekstillä ”Kangasala, oksalla ylimmällä”.

Kangasalan valometsä luo jouluista tunnelmaa Kulttuurikorttelin aukiolle Kangasala-talon edustalle. Visit Kangasalan tuottama metsä koostuu kymmenistä valaistuista joulukuusista.

Kulttuuripalveluiden Valotorin joulukalenteri pääkirjaston ulkoseinässä ilahduttaa aina uudenvuodenpäivään saakka.

Joulukuun pimeyttä valaisemaan heijastetaan myös Kangasalan kirkon seinustaan päivittäin vaihtuva valoinstallaatio.
Kirkon valoinstallaatio on osa jouluikkunagalleriaa, joka täyttää kaupungin julkisivut ja ikkunat tunnelmallisimmilla joulumaailmoilla.

Jouluikkunagallerian kiertäjät voivat äänestää suosikkiaan 16 jouluikkunasta. Vastaajien kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Kangasalan Yrittäjien joulunavaus Kangasalan torilla perjantaina 26.11. klo 16–19.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.