Koti Uutiset Juhannus käyntiin leppoisasti

  Juhannus käyntiin leppoisasti

  0
  Ilkon kurssikeskuksen järvisaunan laiturilla kelpaa paistatella päivää tai pulahtaa veteen löylyjen välissä.

  Kangasalan Sanomat kävi Ilkon kurssikeskuksessa sekä Vehoniemessä kyselemässä juhannustunnelmia ja vaikuttaa siltä, että keskikesää juhlitaan varsin leppoisissa merkeissä.

  Kolmikko Markku Harjunalanen, Tarmo Järvinen ja Kauko Onkamo ovat tulleet viettämään ihan tavallista selväpäistä juhannusta Ilkon kurssikeskukseen. Onkamo on ollut raittiina 25 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta hän on talkoillut Ilkossa. Nyt mies on nauttimassa juhlista ilman velvollisuuksia. Vieressä istuva Harjunalanen on hyvillään, että juhannusaattona on jotain tekemistä.

  – Kyllä tämä kotiolot voittaa. Täällä on hieno luonto, paljon nähtävää ja tuttujakin on tullut vastaan. Saunaan pitää mennä löylyjä heittelemään ja illalla katsellaan sitten kokkoja järvellä, Harjunalanen kertoo.

  Tamperelainen Jukka-Pekka Ahonen on viettänyt lukuisia juhannuksia Ilkossa. Tuomasmessun lisäksi paikalle vetää seura. 

  – Näin sinkkumiehenä ajattelen, että täällä voisi tutustua naisihmisiin, mies tuumii.

  Jyrkät rappuset vievät kurssikeskukselta alas järven rantaan. Maisemia ihailevat  Pasi Kerminen sekä pojat Aamos ja Samuel viettävät juhannusaaton Ilkossa ja suuntaavat sitten Keuruulle helluntaiherätyksen kesäkonferenssiin. 

  – Ajattelimme lähteä jo tänään, mutta onneksi vaimoni Hanna sai minut suostuteltua tulemaan tänne. Kyllä kannatti, tämä on upea paikka hienoine kallioineen, Pasi sanoo.

  Moni lomalainen on tullut Vehoniemen harjulle juhannusaattona. Kieliäkin puhutaan, joten liikkeellä on myös ulkomaisia matkailijoita.
  Vierumäeltä saapunut Thitima Seppänen kuvaa näkötornia muun perheen mennessä jo edellä. 

  – Me olemme nyt lomalla ja tulimme Tampereelle. Samalla katsomme nähtävyyksiä täällä, Seppänen kertoo.

  Automuseon parkkipaikalla Jyri Vilokkinen nauttii jäätelöä koiransa Vilman seurassa. Mies ja koira odottavat ulkosalla lopun perheen katsellessa autoja sisällä. Juhannusta perhe viettää Raikussa.

  – Vaimoni vanhemmat asuvat Raikussa ja meillä on ollut tapana käydä täällä juhannuksen tienoilla. Vaimoni ja tyttäremme Heta ovat sisällä autoja katsomassa. Minä jäin pitämään Vilmalle seuraa, kun autossa on liian kuuma koiralle, Vilokkinen juttelee.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän