Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Juhannuskokko kokoaa ihmiset yhteen

Yhteiskokkoja pääsee ihastelemaan perjantaina 24. kesäkuuta muuallakin Kangasalla kuin vain Raikun rannassa.

Uutiset - 22.6.2016 kello 15.02
Kangasalan Sanomat
Juhannuskokko kokoaa ihmiset yhteen
Martti Heinosen mukaan Raikun rannassa kokkotulien alkuperäinen tarkoitus oli pitää pahat henget loitolla. Raikun rannan juhannuskokko sytytetään perjantaina 24. kesäkuuta kello 22.

Kangasalan seurakunnan Pyysalon toimintakeskuksen pihapiirissä kokko pannaan roihuamaan kello 19. Koko perheen juhannusjuhlat alkavat kello 15, jolloin luvassa on muun muassa makkaran- ja letunpaistoa, pihapelejä, sählymatsi, hartausrastipolku ja lapsille lauluja ja leikkejä. Juhannusjulistus ja lipunnosto tapahtuu kello 18.

Iltaa voi jäädä jatkamaan kello 21 jälkeen nuorten vapaaehtoisten seurassa. Tapahtumaan on järjestetty myös ilmainen kuljetus. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Ilkon kurssikeskuksessa Pitkäjärven rannalla juhannuskokkoa ihastellaan tänä vuonna kymmenettä kertaa. Kello 13 alkavan juhlan pääaihe on Tuomasmessu, joka kuullaan kello 16:n lipunnoston jälkeen. Kokko laitetaan palamaan kello 18.

Itseään voi viihdyttää myös peleillä, yhteislauluilla, rukouspolulla, saunomalla, uimalla ja kuuntelemalla tietoiskuja Ilkon historiasta.
Luvassa on myös herkuttelua, kuten muurinpohjalettujen, nuotiomakkaran ja kanakeiton (kello 13–15) nauttimista.

Pohtiolammen rannassa, Sääksikeskuksen pihapiirissä kokko palaa tänä vuonna 50:ttä kertaa. Yrittäjä Jouko Alhaisen mukaan paikan päälle kokoontuu joka vuosi ”järjetön määrä” ihmisiä – viime vuonna kokosta nautti kutakuinkin 2000 silmäparia.

Osa tulee jo päivällä, sillä pihapiirissä riittää puuhaa lohien onkimisesta ja pihaeläinten ihailusta aina minigolfin peluuseen ja lintujen bongailuun. Kahvila-ravintola on juhannuksena auki kello 24 asti, ja kokko syttyy perinteiseen tapaan kello 22.30.

Saarikylien Heikin Leivän toimitusjohtaja Pirjo Veckman kertoo, että Heikin Leivän pihapiirissä juhannusta on juhlittu ”ainakin 50 kertaa”.
Tänä vuonna luvassa on yhtä suuri ja komea kokko kuin aiempinakin vuosina. Kokko sytytetään kello 22. Heikin Leivän terassi on auki kello 19–24.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös