Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Juhlista tärkein ensi viikolla

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 29.11.2017 kello 8.00

Suomi on juhlinut koko kuluneen vuoden satavuotista itsenäisyyttään – niin Kangasalla kuin muuallakin tasavallassa.

Osin juhlinta on tuntunut päälle liimatulta. Vanhojen tapahtumien päälle on laitettu satavuotislogo kuin tarra, eikä uutta sisältöä ole mietitty sen enempää.

Ensi keskiviikkona vietettävä itsenäisyys­päivän juhla on kuitenkin asia erikseen. Sen tärkeäm­pää juhlaa on vaikea kuvitella.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Kangasalla, kuten monella muullakin paikkakunnalla ympäri Suomen, sankarihaudoille asettuu kunniavartioon suurin piirtein samanikäinen henkilö kuin haudassa lepää.

Tämä on kaunis ja koskettava ajatus. Yhtä liikuttavaa on nähdä, vieläkö aseveljet jaksavat laskea seppeleen sankarihaudalle.

Veteraanien määrä vähenee jatkuvasti, ja pian elävä yhteys Suomen kuohuviin aikoihin on poikki. Jää meidän jälkipolvien tehtäväksi pitää muistoa yllä, ja välittää tietoa siitä, että sota on pelkästään kauhea asia.

Perustuslaki luo pohjan itsenäisyydelle. Tässä lehdessä on lukuisia juttuja, joissa mietitään perustuslain eri ulottuvuuksia, esimerkiksi uskonnonvapautta ja oikeutta omaan kieleen, kangasalalaisesta näkökulmasta.

Meille täällä sanomalehdessä sananvapaus on luonnollisesti tärkeä arvo. Se, että me saamme tehdä työtämme kenenkään sitä estämättä ja ennalta tarkastamatta.

Sananvapaus on jokaisen perusoikeus, joskin nykyään joudumme entistä useammin muistuttamaan myös sananvastuusta. Laki ei oikeuta sanomaan mitä tahansa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös