Junatie ja Veturitie yhdistetään – hankkeen kustannusarviolle hyväksyntä

0
Junatielle rakennettava jatko yhdistää nykyisen Junatien ja Veturitien toisiinsa. Kuva: Eija Koivu

Junatien jatkeen kustannusarvio ja suunnitelma hyväksyttiin elinympäristölautakunnassa viime viikolla. Hankkeen kustannusarvio on 190 000 euroa. Rahoitus on varattu talousarviossa, ja hankkeen toteuttaminen on teknisen keskuksen tämän vuoden työlistalla.

Lue lisää: Kaupungin rakennuspäällikkö avaa, mitä kaikkea kaupunki rakentaa ja korjaa kuluvana vuonna – kaupunkilaiset saavat muiden muassa Vatialan koulun, Santasaaren virkistyspaikan ja Kirkkoharjun kahvilan

Vatialan alueella sijaitsevalle Junatielle suunniteltu jatke yhdistää toisiinsa nykyisen Junatien ja Veturitien. Jatke on pituudeltaan 230 metriä ja siihen tulee reunakivellä eroteltu yhdistetty kolme metriä leveä jalkakäytävä ja pyörätie.

Asfalttipäällysteinen ajorata on suunniteltu koko matkalta 5,5 metriä leveäksi.

Junatien jatkeen toteutuksen yhteydessä Veturitien ja Valoputkentien liittymäaluetta selkeytetään ja parannetaan liittymää kaventamalla.

Samassa yhteydessä tehdään Veturitielle uusi asfalttipäällysteinen kolme metriä leveä yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie. Veturitien uuden yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien osuus hankkeen kustannusarviosta on 25 000 euroa.

Juna-, Veturi- ja Valoputkentielle asetetaan 30 aluenopeusrajoitus. Nopeusrajoitusalue yhdistyy Junatien nykyiseen 30 nopeusrajoitukseen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.