Junatien ja tapahtumakentän pysäköintiä rajoitetaan

0
Pysäköinti Junatiellä haittaa kevyenliikenteenväylän talvikunnossapitoa.

Pysäköintiä Finnentien tapahtumakentälle ja Junatielle rajoitetaan joulukuusta alkaen pysäköintikielloilla.

Tapahtumakentällä pysäköiminen on herättänyt keskustelua Kangasalla. Autoja pysäköidään jatkuvasti suuren osan ajasta tyhjillään olevalle hiekkakentälle. Kenttä on tarkoitettu tapahtumien järjestämiseen ja koulujen liikuntakäyttöön. Jatkossa alueelle tulee aluepysäköintikiellosta ilmoittavat liikennemerkit.
– Ehkä käyttötarkoituksesta on ollut epäselvyyttä. Pysäköintikiellolla kaupunki haluaa viestiä, ettei tämä ole yleinen parkkipaikka, sanoo liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylönen.

Myös Junatiellä astuu pysäköintikielto voimaan. Kielto on voimassa talvikauden ajan. Kadunvarsipysäköinti Junatiellä on tähän saakka ollut sallittu, mutta pysäköinti on vaikeuttanut kadun talvikunnossapitoa. Pysäköinti Junatien varteen on Ylösen mukaan lisääntynyt viime aikoina. Kevyen liikenteen väylää on ollut vaikea aurata pysäköityjen autojen vuoksi.

Pysäköintikielloista on annettu valmisteltu päätös tiedoksi poliisille. Poliisilla on aikaa antaa lausuntonsa 10. joulukuuta saakka. Tämän jälkeen, kun liikennemerkit on asennettu, kiellot tulevat voimaan. Jatkossa Junatien pysäköintikielto on voimassa ensimmäinen joulukuuta ja 31. maaliskuuta välisen ajan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.