Juoksijoilla hiki virtasi ja hymy oli herkässä

0
Liikuntai juostiin tänään hiostavassa säässä.

Kangasalan kesäperinteeksi jo muodostunut juoksutapahtuma Liikuntai täytti lauantaina katuja ja teitä innokkaalla urheilija- ja kuntoilijajoukolla.

Matkavaihtoehtoina oli tuttuun tapaan puolimaraton, eli 21 kilometriä, tai 10 kilometriä.

Juoksijoiden lähtiessä Kuohun pihasta matkaan ilma oli aurinkoinen ja hiostava. Ukkosta enteilevä sää viilentyi hieman iltapäivällä, mutta kilpailijat joutuivat matkalla silti koville.

Ensiapuakin tarvittiin, mutta suurin osa osallistujista ylitti maaliviivan hymyssä suin.

– Rankka sää, mutta juoksu sujui paremmin kuin odotin. Tavoitteeni oli juosta koko matka ja onnistuin siinä, naisten sarjassa kympin taivaltanut Maikku Kilpi-Sikkinen iloitsi.

Kilpi-Sikkinen osallistui Liikuntai-tapahtumaan nyt toista kertaa. Matkan aikana ehti myös ihailla kotiseudun kauneutta.

– Erityisesti Suoramajärven alue ja sen läheiset upeat viljavainiot pistivät silmään.

Naisten kympin voitti tamperelainen Outi Jussila ajalla 0:45:12. Miesten sarjassa nopein oli Juha-Matti Lehtinen ajalla 0:39:54.
Sahalahdella asuva Lehtinen hoksasi juoksutapahtuman vasta viime hetkellä lehdestä.

– Meinasin lähteä Akaaseen juoksemaan, mutta sitten huomasin että lähempänäkin tapahtuu. Mukava reitti, mutta sää oli minun makuuni vähän liian kuuma.

Lehtinen ei pitänyt voittoaikaansa erityisen hyvänä, mutta oli juoksuunsa silti tyytyväinen.

Akillesjänne leikattiin vasta vuosi sitten, ja ikänsä puolesta hän olisi voinut kilpailla myös yli 50-vuotiaiden sarjassa.

– Siihen nähden tulos oli toki hyvä. Pääasia on, että pääsee ylipäätään juoksemaan ja liikkumaan, Lehtinen totesi.

Puolimaratonilla naisten sarjassa nopeinta vauhtia piti Heidi Mattila ajalla 1:40:58. Miesten sarjan voittoon juoksi Harri Linnamaa ajalla 1:27:42.

Vielä Linnamaatakin nopeampi oli M40-sarjassa kilpaillut Antti Mattila, joka kellotti ajan 1:25:08.

Puolimaratonille ja kympille oli tänä vuonna ilmoittautunut yhteensä 146 juoksijaa. Osallistujia oli yli sata vähemmän kuin viime vuonna.

Kilpailun juontamisesta ja viestinnästä vastannut Kangasalan Sanomien päätoimittaja Tuula Ruusumaa ei osannut tuoreeltaan sanoa, mistä osallistujamäärän pienentyminen johtui.

– Voi olla ihan vuosivaihtelua. Helsinki City Marathon on samana päivänä, mutta en usko sen olevan syynä. Hyvä tunnelma täällä oli joka tapauksessa. Tämä on tällainen letkeä maalaisjuoksutapahtuma.

Ruusumaa kehotti osallistujia antamaan rohkeasti palautetta järjestäjille.

– Urheilijoilta saa joka vuosi hyvin palautetta. Sen pohjalta tehdään taas muutoksia, jotta tapahtumasta saadaan entistä parempi.

Kangasala SK:n ja Kangasalan Sanomien yhdessä järjestämä juoksutapahtuma työllisti yli 50 vapaaehtoista.
Tulospalvelusta vastannut Kangasalan SK:n Jarmo Tanskanen lähetti kiitokset paitsi oman seuran väelle, myös mukana olleille parille kymmenelle partiolaiselle.

– Partiolaisista oli paljon apua, kiitos kovasti heille.

Tanskanenkaan ei usko, että Helsingin suuri kaupunkijuoksutapahtuma verotti osallistujamäärää.

– Tiedän vain yhden ihmisen, joka lähti sinne. Ensi vuotta varten pitää varmaan lisätä tapahtuman markkinointia, jotta saadaan lisää juoksijoita mukaan.

Tuloksiin pääset tästä!
 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.