Mainos

Jussilla on suuri sosiaalinen sydän

Jussi Haavisto

Suomi saa uudet päättäjät. Huhtikuussa käydään eduskuntavaalit, joissa on Kangasaltakin ehdolla 12 henkilöä. Yksi heistä on 49-vuotias Jussi Haavisto.

Jussi Haavisto on ansioitunut yrittäjä sekä omassa insinööritoimistossaan että perheyhtiössä. Hänen isänsä Toivo Haaviston perustama Maarakennus T. Haavisto täytti juuri 50 vuotta. Jussi on ollut yhtenä omistajana vuodesta 1988. Nykyään yritys urakoi noin 40 oman työntekijän ja 55 koneen voimin. Isä on eläkkeellä ja perheyrityksen vetovastuu on pojilla, Jussilla ja Jarilla. Juuri nyt yhtiö hakee uutta toimitusjohtajaa Jussin paikalle.

– Juu, palkkaamme uuden toimarin. Minä viihdyn paremmin työnjohtajana tai projektipäällikkönä urakoissa, en niinkään hallinnollisissa hommissa. Ykköstavoitteeni on nyt kansanedustajan työ. Jos tulen valituksi, myyn osuuteni perheyhtiössä. Tottakai harmittaa, ellei tavoite toteudu. Jos niin käy, käärin hihat ja jatkan työtäni maata toisella tapaa rakentaen.

Jussi Haavisto

Isä on opettanut meille jätkille kovan työmoraalin ja sanan pitämisen tärkeyden. Se kiteytyy tärkeään isälliseen neuvoon: kun lähdet työmaalta, katso, että asiat ovat aina paremmalla mallilla kuin sinne tullessasi. Tätä neuvoa olen pyrkinyt noudattamaan ihan kaikessa.

Jussi Haavisto

Arvoina työ, turvallisuus ja oikeudenmukaisuus

Haavisto istuu kolmatta kautta Kangasalan kaupunginvaltuustossa ja on toiminut myös Tampereella varavaltuutettuna. Jussin tärkeä tavoite työssään ja luottamustehtävissä on työllistäminen.

Niin Jussi Haaviston kuin Sauli Niinistönkin kampanjapäällikkönä toiminut Heikki A Ollila kuvaa Jussia paitsi ansioituneeksi ja palkituksi yrittäjäksi, myös mieheksi, jolla on suuri sosiaalinen sydän. Tuo hieno ominaisuus on näkynyt monen ihmisen elämässä uusina mahdollisuuksina.

Vuonna 2016 Jussi perusti vaimonsa Saijan kanssa uudenlaisen palveluyrityksen. Kuusi Oy on työllistänyt toimintansa aikana yli 70 nuoriso- ja pitkäaikaistyötöntä. Näistä noin puolet on jatkanut työelämässä tai opiskelun parissa. Jokainen Kuusi Oy:n työntekijä on saanut työstään täyden palkan.

Arvostan rohkeita ihmisiä, jotka haluavat kantaa vastuuta paikallisyhteisön elinvoimaisuudesta ja perustavat yhteiskunnallisen yrityksen. Työllistäminen ja palveluiden kehittäminen paikallisista lähtökohdista osoittaa Jussilta ja Saijalta vastuunkantokykyä.

Soilikki Viljanen, yhteiskunnallisten innovaatioiden ja etiikan konsultti, väitöskirjatutkija

Yrittäjien edunvalvonta on Jussin mielestä kestävyyslaji.

Suomessa vallitsee turha vastakkainasettelun ilmapiiri. Kaikkia yrittäjiä pidetään lähtökohtaisesti ahneina ja työntekijöidensä hyväksikäyttäjänä. Tämä tekee minut surulliseksi. Ihmisoikeustajuuni ei mahdu, että pienyrittäjillä ei ole muihin ihmisryhmiin verrattavaa suojaa. Tämän ovat kokeneet monet perhettä perustaneet, opiskelun aloittaneet tai sairastuneet yrittäjät.

Jussi Haavisto

Innostunut ja spontaani optimisti

Jussin perheeseen kuuluu kaksi omaa lasta, Rakkaaksi Vaimoksi hellästi tituleerattu vaimo Saija ja tämän lapset. Saija ja Jussi toden totta kuuluvat toisilleen. Pariskunta tekee hyvää ja perusteellista työtä kaikessa mihin ryhtyvät. Huumori kukkii ja hyvä olo huokuu. Tämän voivat vahvistaa pariskunnan Facebook-kaverit, joita Jussi ja Saija viihdyttävät päivityksillään.

Jussin lempiväri on keltainen. Se kuvaa häntä parhaiten niin johtajana kuin ihmisenäkin. Hittikirjassaan Idiootit ympärilläni Thomas Erikson kuvaa keltaista ihmistyyppiä innostuneeksi, spontaaniksi ja optimistiseksi. Kuulostaa ihan Haaviston Jussilta! Jussi Haavisto tunnistaa itsessään myös ison kourallisen punaista: päättäväisyyttä viedä hankaliakin asioita maaliin. Tämä juontaa varmaankin juurensa pienyrittäjän perheeseen syntymisestä.

Jos joku keikka menee päin peetä, ainoa keino selvitä siitä on tarttua härkää sarvista ja hoitaa asia maaliin – vaikka kirvelee.

Jussi Haavisto

Yrittäjäarkea Jussi Haavisto nollaa harrastuksillaan. Miehen kanatarhassa asuu viisi kanaa ja Anssi Kukkonen –niminen kukko. Liikuntamahdollisuuksia tarjoavat perheen koirat Sohvi, Viuhu, Esko ja Paavo. Harrastaapa Jussi triathlonia ja karaokeakin.

Kangasalalaisehdokkailla on yhteisetkin tavoitteet

Kangasalalaisilla kansanedustajaehdokkailla on omien tavoitteidensa lisäksi yhteisetkin tavoitteet. Koko joukko tahtoo nostaa äänestysaktiivisuutta kaksi prosenttiyksikköä edellisistä eduskuntavaaleista ja saada kaksi kansanedustajaa Kangasalta eduskuntaan. Kaupungin oman ”joukkueen” tavoitteena on myös parantaa Pirkanmaan kilpailukykyä Suomiradan kehittämisellä ja valtateiden 9 ja 12 perusparantamisella. Vaaliuurnille kannustaminen koetaan tärkeäksi.

Jos et äänestä, joku muu tekee valinnat ja päätökset puolestasi. Minä pidän äänioikeuttani niin tärkeänä, etten ole yksissäkään vaaleissa jättänyt oikeuttani käyttämättä.

Lähde ihmeessä uurnille joko vaalipäivänä 14.4. tai jo ennakkoon 3.–9.4.

Jussi Haavisto


JUSSI HAAVISTO
Kokoomuksen kansanedustajaehdokas numerolla 24

Tutustu ehdokkaaseen: jussihaavisto.fi
Lue Jussi Haavisto eduskuntaan -vaalilehti
Kaivurijussi Facebookissa

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.