Pääuutiset | Uutiset

Vanha ammattikoulu paloi Huutijärvellä – Katso kuvat ja video palopaikalta

Tulipalo syttyi tyhjällä, purettavaksi tarkoitetulla vanhalla ammattikoululla. Kuva: Heli Keskinen

Pirkanmaan pelastuslaitos sai perjantaina hieman ennen iltakuutta hälytyksen suuresta rakennuspalosta Huutijärvelle Sahalahdentielle.

Sisältöä ei voida näyttääEvästeasetuksesi estivät tämän sisällön latautumisen. Nähdäksesi sisällön, sinun on annettava suostumus sosiaalisen median upotusten (YouTube, X/Twitter, Instagram, Facebook) käyttöön. Voit muuttaa suostumustasi painamalla tästä.

Kohteessa paloi vanha ammattikoulurakennus, joka on ollut pitkään tyhjillään. Rakennukset on määrä purkaa kevään ja kesän aikana.

Paikalla oli illan aikana suuri määrä hälytyskeskuksen yksiköitä. Kello 19 aikaan pelastuslaitos tiedotti, että sisätilan palo on saatu sammutettua, mutta yläpohjan rakenteita raivataan ja sammutetaan parhaillaan. Paikalla on pelastuksen yksiköitä 16 ja miehistöä 40.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan palossa ei ole tapahtunut henkilövahinkoja. Yksi rakennuksen osista oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Se tuhoutui palossa pahoin.

Sahalahdentie oli pitkään katkaistu palopaikan kohdalta. Ympäristöön saapui paljon ihmisiä katsomaan sammutustöitä.

Paikalla ollut palopäällikkö ei toistaiseksi ottanut kantaa syttymissyyhyn.

– Paikka on ollut tyhjillään, joten vaihtoehtoja syttymissyylle ei ole monia. Aika turhalta tuntuu sammuttaa pian purettavaa rakennusta, hän totesi Kangasalan Sanomille.

Viime kesänä vanhalle ammattikoululle tehtiin osallistavaa katutaidetta, joka on ulkoseinillä nähtävissä yhä.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Lue myös: Kesän taidepihana toimineen Huutijärven ammattikoulun alueen suunnitelmien toteutus jäissä – rakennusten purku alkaa lähitulevaisuudessa

Osallistava katutaidehanke tuo palan Berliiniä Huutijärven purettavalle ammattikoululle – Katso videolta, millaista taidetta Kangasala Street Art -alueelle on tähän mennessä syntynyt

Kuvasimme, miltä näyttää loppukesästä Huutijärven vanhan Tredun ympäristöön luodulla värikkäällä katutaidepihalla: katso videot ja kuvat – Kaikille avoin kohde on auki vielä syyskuun

Sahalahdentiellä on runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Tie on katkaistu liikenteeltä.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.