Mahdollisia korona-altistumisia Pirkan kirpputorikeskuksella – ”Hyvä muistutus suositusten noudattamisen tärkeydestä”

2

Kangasalan kaupunki tiedottaa, että Pirkan kirpputorikeskuksella Kangasalla on tapahtunut mahdollisia koronavirusaltistuksia. Mahdolliset altistukset ovat tapahtuneet maanantaina 16. marraskuuta kello 17-18.00.

– Tays infektioyksiköstä saadun tiedon mukaan maanantaina 16.11.2020 klo 17-18 Pirkan kirpputorikeskuksella Kangasalla asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Heitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kangasalan kaupungin johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi kertoo Kangasalan Sanomille, että tällä hetkellä Kangasalla ei ole tiedossa muita mahdollisia altistuksia.

– Yksittäisiä tapauksia tulee meillä esiin hiljakseen, mutta tilanne on edelleen rauhallinen, Viitaniemi sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että on hyvin tärkeää noudattaa etäisyys-, maski- ja käsihygieniasuosituksia.

– Tämäkin tapaus kirpputorikeskuksella muistuttaa meitä siitä, että joka paikassa missä liikumme, pitäisi noudattaa näitä suosituksia vaikka se tuntuisi välillä raskaalta. Se on tärkeää sekä siksi, ettemme saisi tartuntaa että siksi, ettemme tartuttaisi oireettomina, Viitaniemi toteaa.

Hän myös huomauttaa, että rauhallinenkin tilanne voi nopeasti kääntyä.

– Etelä-Suomessa tilanne on nyt aika tiukka, ja se voi toki alkaa vaikuttaa pian myös tänne.

Pirkan kirpputorikeskuksessa kyseisenä aikana asioineita asiakkaita pyydetään tarvittaessa ottamaan yhteyttä Kangasalan terveyspalveluiden korona-neuvontanumeroon 03 565 54030 (ma-pe, klo 8-15) tai Taysin koronavirusneuvontapuhelimeen 03 311 65333 (24/7).

Tarkemmat ohjeet löydät Kangasalan kaupungin verkkosivuilta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Kangasalla on todettu eilen yksi uusi koronavirustartunta.

2 kommenttia

  1. Keväällä jo käydessäni siellä postipakettia noutamassa maskin kanssa, huomasin että ihmiset ovat kylki kyljessä minkäänlaisista turvaväleistä piittaamatta.

    Ilkka H

  2. No, se maski ei välttämättä auta, ellei sitä oikein käytä. Ja kaikki eivät sitä voi pitää. Turvavälit ja käsihygienia ovat tärkeitä.
    Tsemppiä kaikille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.