Sarvistaan kiinni jäänyt hirvi pyrki raivokkaasti irti tuntien ajan – Sivullisia pyydettiin pysymään loitolla

5
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella oli poikkeuksellinen eläinpelastustehtävä Savon kylän alueella torstaina. Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen kello 14.30.

– Siellä on hirvi jäänyt sarvistaan kiinni taimikkoaitaan ja yrittää raivokkaasti saada itseään irti. Eläin on saanut revittyä noin 20 aidantolppaa irti rimpuillessaan, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen johto- ja tilannekeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen tehtävän ollessa käynnissä.

Hän ei kertonut tapahtuman tarkempaa sijaintia, etteivät sivulliset lähtisi katsomaan pelastusoperaatiota.

– Eläin pyrkii irti tällä hetkellä hyvin raivoisasti, eikä pelastuslaitoksen henkilökuntakaan voi tehdä juuri nyt mitään. Paikalle odotetaan lisää viranomaisia, Hiltunen sanoi.

Pelastautumista yrittävä suuri hirvieläin saattaa olla hyvin arvaamaton, jonka vuoksi ihmisiä pyydettiin pysymään poissa alueelta.

– Myös meidän henkilökuntamme toimii nyt rauhallisesti ja suunnittelee toimintaa etäältä, Hiltunen huomautti.

Kello kuuden aikaan illalla Hiltunen kertoi, että paikalle saapunut suurriistavirka-apu on saanut yhdessä pelastuslaitoksen kanssa hirvieläimen vihdoin irti taimikkoaidasta.

– Jonkin aikaa näytti todella huonolta ja siltä, että eläin joudutaan lopettamaan. Yhdessä suurriistavirka-avun kanssa piikkilankaa alettiin kuitenkin hiljalleen keriä ja hirvi saatiin irti, hän sanoo.

Kello 18.30 pelastuslaitos tiedotti, että vapauduttuaan aidasta hirvi oli niin huonokuntoinen ja väsynyt, että se lopulta menehtyi.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

5 kommenttia

 1. Jos hirvi teutaroi monta tuntia vapautensa eteen niin kovin on pienet mahdollisuudet hirvellä selvitä. Ihmettelen kovasti ettei lopettamispäätöstä tullut heti alussa. Ihmettelen myöskin sitä että metsissä vielä käytetään piikkilankoja.

  • Janne, yhtään piikkilankaa en ole mailleni vienyt. Päin vastoin vanhoja kerätty tavattaessa pois ja viety metallinkeräykseen.
   Kyseessä on eläinten aitaamiseen tarkoitettua verkkoaitaa vaikka toimittajat mitä höpöjä kirjoittaisivatkin.
   Paikkakaan ei ole syvällä metsässä kuten jossain foorumilla ihmeteltiin vaan pieni entinen pellon nurkka tien, pellon ja asuintontin välissä.
   Ei aina kannattaisi sokeasti uskoa kaikkea lukemaansa vaikka se olisi ns. viranomaistiedotekin.

 2. järki hoi !, niin miksi käytetään yhteiskunnan varoja ko eläimen irtipäästämiseen. Vaan lopetettu heti ja lihat myyty.

  • just näin, oletan että tuo hirvi menee nyt monttuun, ei ainakaan enään maultaan kaksista järsittävää, stressilihaa…

 3. Jos eläin yritettiin pelastaa ja nähtiin tilanne, miksi ei kutsuttu paikalle eläinlääkäriä. Hän olisi voinut rauhoittaa sopivalla aineella eläimen irrotuksen ajaksi? Olisiko auttanut tilannetta?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.