Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kaarina Maununtyttären tielle on tulossa uusia kiertoliittymiä

Pirkanmaan ely-keskus suunnittelee parhaillaan kiertoliittymiä Kaarina Maununtyttären tielle. Jo ensi vuonna valmistuu liittymä Aakkulantien ja Finnentien risteykseen ja tulevaisuudessa pisaraliittymät Lahdentien ramppien kohdalle.

Uutiset - 14.12.2018 kello 7.00
Kangasalan Sanomat
Kaarina Maununtyttären tielle on tulossa uusia kiertoliittymiä
Finnentien ja Aakkulantien risteyksen muutostyöt alkavat keväällä. Liikenne on lisääntynyt entisestään Tredun oppilaitoksen myötä.

– Tarkoitus on päästä toteuttamaan liittymää toukokuussa, Mikko Asunen elystä kertoo.

Kiertoliittymällä hillitään ajonopeuksia ja parannetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden asemaa. Finnentien–Aakkulantien suuntaisesti rakennetaan liki viisi metriä leveä kevyen liikenteen väylä, joka palvelee seudullisena pääreittinä.

Kangasalan Vesi tekee samassa yhteydessä vesihuoltotöitä.

Valtatie 12:n ramppien korvaaminen kiertoliittymillä halutaan suunnitella samassa yhteydessä, vaikka rahoitusta rakentamiseen ei vielä ole. Suunnitelmat tehdään ensi vuoden aikana.

– Lahdentien ylittävä silta on nykyisellään ahdas ja vaarallinen. Kaksi rekkaa ja jalankulkija eivät siihen samaan aikaan mahdu, Asunen sanoo.

Ajatuksena on rakentaa oma silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille, jolloin nykyinen silta jäisi vain ajoneuvoliikenteelle.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös