Kaarina Maununtyttären tielle on tulossa uusia kiertoliittymiä

0
Finnentien ja Aakkulantien risteyksen muutostyöt alkavat keväällä. Liikenne on lisääntynyt entisestään Tredun oppilaitoksen myötä.

Pirkanmaan ely-keskus suunnittelee parhaillaan kiertoliittymiä Kaarina Maununtyttären tielle. Jo ensi vuonna valmistuu liittymä Aakkulantien ja Finnentien risteykseen ja tulevaisuudessa pisaraliittymät Lahdentien ramppien kohdalle.

– Tarkoitus on päästä toteuttamaan liittymää toukokuussa, Mikko Asunen elystä kertoo.

Kiertoliittymällä hillitään ajonopeuksia ja parannetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden asemaa. Finnentien–Aakkulantien suuntaisesti rakennetaan liki viisi metriä leveä kevyen liikenteen väylä, joka palvelee seudullisena pääreittinä.

Kangasalan Vesi tekee samassa yhteydessä vesihuoltotöitä.

Valtatie 12:n ramppien korvaaminen kiertoliittymillä halutaan suunnitella samassa yhteydessä, vaikka rahoitusta rakentamiseen ei vielä ole. Suunnitelmat tehdään ensi vuoden aikana.

– Lahdentien ylittävä silta on nykyisellään ahdas ja vaarallinen. Kaksi rekkaa ja jalankulkija eivät siihen samaan aikaan mahdu, Asunen sanoo.

Ajatuksena on rakentaa oma silta jalankulkijoille ja pyöräilijöille, jolloin nykyinen silta jäisi vain ajoneuvoliikenteelle.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.