Kaasuputki saadaan kuntoon iltapäivän aikana: ”Suurta uhkaa räjähdyksestä ei ollut”

0
Iltapäivällä kahden aikaan kaasuputkelle tehtiin viimeisiä korjaustöitä. Putkeen tuli vuoto kaivinkoneen osuessa siihen kauhallaan.

Kangasalan Lämpö saa valmiiksi kaasuputkirikon korjaustyöt maanantai-iltapäivän aikana Liutun päiväkodin pihamaalla. Kaasuputki meni rikki keskipäivällä, kun kaivinkoneen kuljettaja osui siihen tehdessään alueella maansiirtotöitä.

Maakaasua pääsi vuotamaan putkesta, ja pelastuslaitos evakuoi päiväkodin räjähdysvaaran takia. Hälytys tuli Liutun päiväkodin pihaan kello 12.41.

– Kyseessä on maakaasuputken talohaara, ei runkolinja. Sen vuoksi kaasua ei päässyt vuotamaan valtavia määriä. Lisäksi maakaasu ei syty kovin helposti, joten suurta uhkaa räjähdyksestä ei ollut, kertoo Kangasalan Lämmön käyttöpäällikkö Juha Laukka.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Päiväkoti evakuoitiin räjähdysvaaran vuoksi, kun maakaasua pääsi valumaan putkesta.

Kahden aikaan iltapäivällä putkelle tehtiin viimeisiä korjaustöitä. Laukan mukaan kaasuputki voidaan avata vielä iltapäivän aikana ja päiväkoti saa samalla myös lämmöt takaisin päälle.

Päiväkodista evakuoitiin 38 lasta ja 11 aikuista. Piha-alue eristettiin hetkeksi. Lapset ja henkilökunta pääsivät kuitenkin palaamaan nopeasti takaisin päiväkodin tiloihin, kun putki saatiin suljettua.

Lue myös: Kaivinkone katkaisi kaasuputken: Lapset ja henkilökunta eristettiin räjähdysvaaran takia Liutun päiväkodissa

Lue myös: Päiväkodin johtaja kiittelee henkilökuntaa: ”Evakuointi tapahtui rauhallisesti ja ammattitaitoisesti”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.