Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kaatuneiden lapset muistelevat isiänsä

Ensi sunnuntaina vietetään kaatuneiden muistopäivää. Isänsä sodassa menettäneet Anneli Malmi, Kari Hovi, Ritva Karvinen ja Marja-Riitta Koivisto muistelevat lapsuuttaan ilman isää. Malmi on nelikosta ainoa, jolla on selkeitä muistikuvia isästään.

Uutiset - 11.5.2016 kello 11.31
Kangasalan Sanomat
Kaatuneiden lapset muistelevat isiänsä
Anneli Malmi menetti isänsä ollessaan 5-vuotias. Teuvo Kiuru kuoli tarkka-ampujan luotiin vuonna 1941 Suur-Kaljalassa.

-Hän oli pitkä mies. Muistan kuinka hänen sylissään oli hyvä olla.  Olimme evakossa, kun isä tuli rintamalta lomille ja otti minut syliin. Hän antoi minulle Martta-nuken, joka osasi sulkea silmät, Malmi kertoo.

Monet lapset olivat niin pieniä etteivät oikein tunteneet isää, joka oli koko ajan poissa. Koivisto tuntee isänsä lähinnä valokuvien kautta. Karvinen muistaa isän miehenä, jonka tultua lomille lapset eivät päässetkään äidin viereen nukkumaan. Hovi taas ei koskaan ehtinyt nähdä isäänsä, joka kuoli ennen hänen syntymäänsä.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös