Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kaavat vauhdittavat rakentamista Kuhmalahden rannoille ja kyliin

Kunnanhallitus on päättänyt panna nähtäville Kuhmalahden rantaosayleiskaavan sekä kirkonkylän ja Pohjan osayleiskaavojen luonnokset.  Kaavoilla vauhditetaan loma-asuntorakentamista Kuhmalahden ranta-alueilla ja omakotitalojen rakentamista kirkonkylälle ja Pohjaan. Kaavojen myötä loma-asunnot ja omakotitalot voidaan rakentaa rakennusluvalla ilman suunnittelutarveratkaisua tai poikkeuslupaa. Rantaosayleiskaavan luonnoksessa on noin 70 uutta loma-asunnon paikkaa.  Lisäksi kaavaluonnoksessa esitetään, että noin 180 tontilla voi olemassa olevan loma-asunnon käyttötarkoituksen muuttaa vakituiseksi, jos rakennuspaikka ja rakennus täyttävät määrätyt edellytykset. Kuhmalahden kirkonkylälle esitetään 86 uutta omakotitonttia. Näistä 17 sijoittuu Längelmäveden rannan tuntumaan.  Pohjaan esitetään 56 uutta omakotitonttia.

Uutiset - 14.8.2017 kello 9.00
Kangasalan Sanomat
Kaavat vauhdittavat rakentamista Kuhmalahden rannoille ja kyliin
Uusien kaavojen myötä Kuhmalahdelle syntyy paikkoja, joissa yhdistyvät maaseutumainen elämäntapa, yhteisöllisyys ja rantojen läheisyys. Kuva: Kangasalan kunta

Uusien rakennuspaikkojen myötä Kuhmalahden kyliä voidaan edistää paikkoina, joissa yhdistyvät maaseutumainen elämäntapa, yhteisöllisyys ja rantojen läheisyys. 
Kylien ja rantojen uudet asumismahdollisuudet parantavat edellytyksiä säilyttää ja kehittää palveluita kirkonkylällä ja Pohjassa. 
Runsas loma-asutus tukee myös esimerkiksi rakentamisen ja kiinteistönhuollon palvelujen kehittämistä. 
Kuhmalahden sijainti kaupunkiseudun tuntumassa parantaa mahdollisuuksia luonto- ja maaseutumatkailun kehittämiseen.
Kuhmalahden yleiskaavat ovat mukana myös maa- ja metsätalousministeriön hankkeessa, jossa kartoitetaan yleiskaavojen vaikutuksia metsätalouden harjoittamiseen ja pilotoidaan toimintamalleja, joiden avulla metsätalous voidaan ottaa nykyistä paremmin huomioon kaavoituksessa.
Kaava ja kaavaluonnokset ovat nähtävillä 14.8.–12.9.teknisessä keskuksessa, Kuhmalahden kirjastossa ja kaavojen verkkosivulla.

Kunnan kaavoitus järjestää alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille esittely- ja keskustelutilaisuuden tiistaina 15.8. kello 13–19.30. Tilaisuus pidetään Kuhmalahden seurakuntatalo Pentosalissa, Lehtitie 1. 

Kello 13–16.30 kaavoista voi tulla keskustelemaan kaavoittajan kanssa. Kello 17–17.30 ja 18.30–19 on vuorossa kaavojen yleisesittelyt, ja kello 17.30–18.30 keskustellaan kaavojen metsätaloudellisista vaikutuksista.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös