Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kaivannon sairaala on edelleen kaupan

Kaivannon sairaala on edelleen tyhjillään ja kaupan. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vs. kiinteistöjohtajan Juhani Jauhiaisen mukaan kiinteistön jatkokäytöstä on käyty keskusteluja. Muun muassa erilaisista kaavoitusvaihtoehdoista on puhuttu Kangasalan kaupungin kanssa, joka toivoo alueelle matkailupalveluita. Vaihtoehdoista asuinrakentaminen on suljettu pois.

Uutiset - 12.7.2018 kello 16.00
Kangasalan Sanomat/Anu Ritvanen
Kaivannon sairaala on edelleen kaupan
Entisen Kaivannon sairaalan ylläpitokulut ovat 120 000 euroa vuosittain. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myy aluetta jo kolmatta vuotta. Kuva: Sari Eerolainen

– Kaivanto on hiljaisessa vaiheessa. Neuvottelut jatkokäytöstä kiinnostuneiden kanssa ovat rauenneet, eikä varteenotettavia vuokralaisiakaan ole, Jauhiainen toteaa.

Alueen ylläpito maksoi sairaanhoitopiirille noin 120 000 euroa vuonna 2017. Kuluerä koostuu noin 12 500 neliön kiinteistömassan ylläpitolämmityksestä, pihojen ylläpidosta ja vartioinnista.

– Pienen osan vuokrauskaan ei ole mielekästä, koska esimerkiksi lämmitys nostaa kustannuksia koko rakennuksessa, Jauhiainen kertoo.

Kiinteistöjohtajan mukaan sairaanhoitopiirillä ei ole suunnitelmia palauttaa Kaivantoa takaisin sairaanhoitokäyttöön.

– Toiminnot keskittyvät, ja Tays-Keskussairaalan alueella on kova rakentamisen ja kehittämisen vaihe menossa, Jauhiainen huomauttaa.

Entisen psykiatrisen sairaalan päärakennus on rakennettu 1900-luvulla ja siipi 90-luvulla. Lisäksi alueella on kaksi huonokuntoista rivitaloa. Kiinteistö rajoittuu Längelmäveteen.

Kaivannon psykiatrisen sairaalan toiminta lakkasi vuonna 2015.Suomen Punainen Risti vuokrasi osaa sairaalan tiloista, kunnes turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen toiminta päättyi keväällä 2016. Sen jälkeen kiinteistö on ollut myytävänä.

Pirkanmaan maakuntakaavassa Kaivannon ja Vehoniemenharjun ympäristö on merkitty erityiseksi matkailun ja virkistyksen vetovoima-alueeksi, jolloin maankäytön suunnittelussa pitää edistää matkailuelinkeinojen ja yleisen virkistyksen palvelujen sijoittumista alueelle. Uudet matkailutoiminnot pitää sovittaa yhteen alueen luonto-, maisema- ja kulttuuriympäristöarvojen kanssa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

20.4.2019 kello 09.36
Kai KaikkonenIlmoita
Kalle Päätalon tiettävästi viimeisenä työnään mestaroima rakennus on tullut ainakin alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaan ajateltuna tiensä päähän. Kiinteistö lienee kuitenkin vielä kohtuullisessa kunnossa, joten olisi hyvä, jos joku yritys tai yhteisö löytyisi alueelle jatkamaan toimintaa.
~
Takaisin ylös