Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kaivannon sairaalaa uhkaa lakkautus jo lokakuussa

Uutiset - 22.5.2015 kello 8.25
Pekka Kaarna

Kaivannon sairaalaa ajetaan alas nopeammin kuin aikaisemmin on ounasteltu.
Taysin psykiatrian toimialajohtajan Klaus Lehtisen mukaan sairaanhoitopiirin johto on linjannut että, toiminta Kaivannossa päättyy jo 1.11.
Suurin syy pikaisiin lakkauttamisaikeisiin on Lehtisen mukaan vuoden alusta voimaan tullut, Kaivannolle taloudellisesti raskas päivystysasetuksen muutos.
Sen mukaan tahdosta riippumatonta, akuuttia hoitoa antavassa sairaalassa tulee aina olla paikalla psykiatriaan perehtynyt lääkäri.
Nopean alasajon toinen peruste on Lehtisen mukaan maan kehno taloustilanne, mikä on vähentänyt olennaisesti kuntien tilaamaa psykiatrista hoitoa.
– Sairaanhoitopiirillä itsellään on myös isot säästötarpeet, jotka nekin vaikuttivat asiaan.

Lehtinen sanoo, että Kaivannon vakiväki jatkaa piirin palveluksessa muissa tehtävissä.
– Ketään vakinaisista ei irtisanota, vaan pian alkavissa yt-neuvotteluissa pyritään löytämään paikka jokaiselle.
Määräaikaisia sijaisia, joita sairaalassa työskentelee runsaasti, lupaus ei koske.
Kaivannon sairaalakiinteistöstä sairaanhoitopiiri pyrkii Lehtisen mukaan hetimiten eroon, koska sen ylläpito käy kalliiksi.

Ylilääkäri Olli-Pekka Mehtonen vahvistaa, että Kaivannossa lyödään lokakuun lopussa lappu luukulle, elleivät sairaanhoitopiirin hallitus ja valtuusto toisin päätä.
Hän sanoo, että Kaivannon alasajo oli näköpiirissä jo siinä vaiheessa, kun se vuoden vaihteessa liitettiin osaksi Taysin aikuis- ja nuorisopsykiatrian toimialuetta.
Muutos lisäsi Kaivannon henkilöstöresursseja, mutta kasvatti myös hyvin paljon kustannuksia ja toiminnasta tuli näin hyvin tappiollista.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös